Top 3 methodes om geld te verdienen met Youtube

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Online geld verdienen met Youtube is voor velen een extra bron van inkomen voor langere termijn. Steeds meer mensen wereldwijd verhuizen langzaam van de TV naar Youtube. Dit maakt dat Youtube een steeds interessantere plek wordt om niet alleen video’s te consumeren, maar ook om te produceren. Youtube kent diverse verdienmodellen en groeit jaarlijks sterk. Des te interessanter is het voor jou om kennis te maken met manieren om via dit giga medium geld te kunnen verdienen. Dit kan namelijk makkelijker dan je zou denken.

Mocht je nog niet zo bekend zijn met Youtube, je kent vast wel Youtubers en vloggers zoals Enzoknol en Stuk TV met miljoenen abonnees en views. Er ging dankzij Youtube een wereld voor hen open. Zij verdienen dankzij hun kanalen en trouwens fans geld als water, maar wat nou als ik zegt dat jij dit ook kan.

Geld verdienen met Youtube kan laagdrempelig en iedereen kan starten. Dit is mede waarom het platform zo populair is. Ik verdien zelf ook geld met Youtube zonder dat ik mijzelf hoef te filmen, mijn gezicht hoef te laten zien of iemand een kijkje in mijn leven geef. Hoe ik dat doe? Lees snel verder!

Inhoudsopgave

Inleiding

Voordat we daadwerkelijk de verdienmodellen in duiken, wil ik dat je het volgende alvast weet: Youtube kent wereldwijd ruim 2 miljard kijkers (waarvan ruim 9 miljoen in Nederland). Dagelijks wordt er voor meer dan een miljard uur aan filmpjes gekeken. Daarbij komt dat elke minuut ruim 500 uur aan video’s wordt geüpload. Dit zijn immense getallen, maar tegelijkertijd is er nog zoveel ruimte om te groeien. Youtube blijft groeien en daar kun jij aan meedoen.

Heb jij nu al een gevoel van, daar wil ik snel meer over weten? Als je geld wilt verdienen met Youtube is de Cash Cow Academy een goede plek om te starten. Jelline Brands ontwikkelde een uitgebreide online training om mensen geld te laten verdienen met Youtube.

Wanneer verdien je geld?

Het niet zo eenvoudig te bepalen is hoeveel geld je verdient, maar wel wanneer je geld kan verdienen. De belangrijkste criteria om deel te nemen aan het Youtube partnerprogramma zijn dat je kanaal minimaal 1000 abonnees heeft en dat je minimaal 4000 kijkuren hebt. Het partnerprogramma betekent dat Youtube je kanaal beoordeeld en vaak direct toelaat zodat adverteerders jouw kanaal kunnen gebruiken om mee te adverteren.

Heb je beide criteria behaald, dan moet je wel zelf actie ondernemen, dit doet Youtube niet voor je. Je moet dus zelf aangeven dat je deel wilt nemen aan het partnerprogramma. Youtube geeft slechts aan dat je hier voor in aanmerking komt.

Het kan voorkomen dat je een van de twee criteria eerder bereikt. Zo kun je eerder aan je 1000 abonnees komen of eerder aan je kijkuren. Vaak hangt dit samen met hoe snel je een virale video te pakken hebt. Je views schieten dan namelijk omhoog, wat niet automatisch betekent dat ook je abonnees omhoog schieten. Zo had mijn eerste kanaal bijna 2000 abonnees voordat ik ook aan mijn 4000 kijkuren kwam.

Youtube en affiliate marketing website

Youtube gebruiken voor affiliate marketing is een sterk middel die meerderde doelen kan dienen:

 • Je kan je affiliate website beter laten ranken met eigen video content (Youtube is van Google en in Google rank je)
 • Er zijn 2 kanalen waarmee je geld kunt verdienen en die je met elkaar kunt linken
 • Je hebt 2 kanalen om bezoekers te trekken, via Youtube naar je website of via je website naar Youtube
 • In combinatie met Facebook of Instagram kun je sneller groeien door content te delen op meerdere platformen

Zoals je kunt zien opent de de combinatie van Youtube met affiliate marketing diverse deuren. Affiliate marketing komt neer op het aantrekken van bezoekers voor jouw product. Via je website komen mensen organisch (of betaald) naar je website, maar via Yotube kan precies hetzelfde gebeuren. Link deze twee met elkaar en je hebt een krachtige marketingformule.

Dubbele inkomsten via Youtube

Hoe je geld verdient met alleen een affiliate marketing website kun je lezen in dit artikel ”mijn affiliate marketing website opzetten”. Via Youtube kun je namelijk op twee manieren inkomsten binnenkrijgen: met commissies en met advertentie inkomsten. Zoals hierboven te lezen is, kun je na toelating tot het partnerprogramma geld verdienen dankzij advertenties.

Daarnaast kun je in de beschrijving van elke video affiliate linkjes stoppen met verwijzen naar bepaalde producten of diensten. In je video kun je hier over praten of naar verwijzen en laten zien wat mensen kunnen kopen. Op die manier kun je naast je affiliate website, ook via Youtube mensen op jouw affiliate linkjes laten klikken en aankopen laten doen.

Youtube branding

Met Youtube branding bedoel ik vooral om Youtube in te zetten als een verlengstuk van je merk of je bedrijf. In feite kun je hiermee dus ook een dubbele inkomstenbron creëren zoals met affiliate marketing. Genoeg grote bedrijven die we als merken zien of die zichzelf profileren als een merk laten via Youtube meer van zichzelf zien.

Denk hierbij aan het Youtube kanaal van Madelon Vos waarin zij duidelijk laat welke kennis zij in huis heeft aan kennis over in dit geval cryptocurrency. Op haar kanaal leer je haar kennen en via haar kanaal kun je niet alleen affiliate linkjes vinden, ook vind je er linkjes naar haar eigen producten. Zo creëert Madelon dus een slimme plek waar veel mensen haar bekijken, volgen en diverse acties kunnen ondernemen. Daarbij verdient ze ook goed aan advertenties die op haar kanaal voorbij komen.

Een ander voorbeeld is DAY 1 van JayJay Boske. Een totaal ander type kanaal, waarin JayJay een toffe DAY 1 Lifestyle laat zien. Er wordt hier veel gave content gepost en dit wordt veel bekeken door een trouwe groep abonnees. Daarnaast speelt hij ook slim in op actualiteiten via zijn kanaal. Een voorbeeld hiervan is zijn samenwerking met Madelon Vos waarin ze meer laten zien over crypto en edelmetalen.

Verkoop van merchandise

Een indirecte manier van geld verdienen via Youtube is gerelateerd aan branding. Een goed voorbeeld hiervan is Youtuber Enzoknol. Om merchandise te verkopen heb je wel een behoorlijke following nodig, maar dit is voor Enzoknol inmiddels geen probleem meer. Zijn kanaal wordt dagelijk voorzien van veel content, welke ook goed bekeken wordt.

Hij combineert dit met zijn eigen webshop, trouwens fans kunnen dus zijn dagelijkse bezigheden zien, zijn merchandise kopen en dat allemaal via Youtube. Je raad al wie het laatst lacht in dit verhaal als het om geld verdienen gaat. Niet voor niks is Enzoknol miljonair.

Youtube Cash Cow Channels

Youtube Cash Cow Channels zijn misschien nog het minst bekend, maar naar mijn idee wel het meest lucratief als het gaat om geld verdienen via Youtube. Zonder dat je het waarschijnlijk beseft heb je al vaker naar een Cash Cow kanaal gekeken, sterker nog misschien volg je er wel een. Het zijn kanalen die je volgt waar het onderwerp niet om één persoon draait (zoals Enzoknol of Madelon Vos). Nee, het zijn kanalen die gevuld wordt met content die reeds bestaat, maar zo bewerkt is dat je het opnieuw mag publiceren.

Het komt er op neer dat je video’s maakt of laat maken over onderwerpen waarbij jij nooit te zien bent, maar waar wel veel mensen op zoeken. Om je een idee te geven zijn het kanalen over:

 • Katten of honden video’s
 • Gym motivaties video’s
 • Meditatievideo’s
 • Compilatievideo’s
 • Gamevideo’s
 • Video’s over de rijkste families ter wereld of grootste villa’s ter wereld
geld verdienen youtube

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn vaak onderwerpen die mensen graag willen zien, die de aandacht trekken, maar waar de maker ervan onbekend is. Ik zelf run ook deze kanalen en hier kleven een paar grote voordelen aan ten opzichte van de andere varianten, namelijk:

 • Je hoeft niet met je gezicht op de video om geld te verdienen
 • Het is makkelijk om meerdere video’s per week te (laten) produceren
 • Je kunt het kanaal volledig uitbesteden aan een team, het is dus passief geld wat je ermee verdient
 • De marges zijn hoog, denk aan 80-95% per video
 • Dit soort kanalen zijn erg goed schaalbaar, je kunt er dus vrij snel meerdere naast elkaar opzetten (in minder of dezelfde tijd)

Content is king als je geld wilt verdienen met Youtube

Engagement

Waar ik achter ben gekomen is dat een Youtube kanaal beginnen erg makkelijk is, maar onderschat wordt wat goede content is. Hierbij heb ik het over de kwaliteit van de content en hoe graag mensen er naar willen kijken als ze jouw video gevonden hebben. Dit wordt ook wel engagement genoemd. Allereest moet je gevonden worden, maar vervolgens moeten mensen je video interessant vinden.

Daarom is content king bij Youtube, zeker als je leest hoeveel uur aan video’s er per dag geüpload worden. Als je zelf je video maakt, zorg dan voor goede producten:

Natuurlijk hoef je niet alles zelf te kopen en ook niet zelf video’s op te nemen als je dit niet wilt. Als je net als mij te werk wilt gaan, kun je dit (leer)proces uitbesteden. Hoe dit moet legt Jelline jou in haar uitgebreide training haarfijn uit. Zo voorkom je dat je zelf twijfelt aan apparatuur, uiteindelijk niet begint omdat het niet naar je zin is en eigenlijk niet goed weet of je kwaliteit goed is.

Regel van 33

Youtube kent een ongeschreven regel van 33. Dit regel gaat meer op voor Cash Cows dan voor vloggers overigens. De regel betekent dat je gemiddeld 33 video’s nodig hebt om te zien of datgene wat je upload (titels, video’s, thumbnails) aanslaat bij je publiek. Vaak zie je binnen 33 video’s dat er een of meer video’s viraal gaan of dat video’s meer bekeken worden dan anderen.

Zie je niks gebeuren, kijk dan of je je onderwerp kan specificeren, een iets andere richting op kan testen en probeer andere type thumbnails. Zoals ik al zei, het is een ongeschreven regel, dus raak niet in paniek als je na 33 video’s niks ziet gebeuren. Ook al kan dit frustrerend zijn. Het is een teken dat er iets gefinetuned moet worden aan de manier waarop je bezig bent. Zeker als je met Cash Cows aan de slag bent.

Thumbnails

Ongeacht welke type kanaal je hebt, thumbnails zijn super belangrijk om je video bekeken te laten worden. Wat dat betreft is het zeker de moeite waard dit uit te besteden aan zogenaamde thumbnail artists. Dit zijn mensen die dagelijks bezig zijn met het maken van thumbnails (en dus weten waar er op geklikt wordt). Uiteraard heeft dit ook te maken met een goede titel, maar een thumbnail valt vaak eerder op als je titel. Besteed hier dan ook echt aandacht aan. Goede plekken om dit uit te besteden is bij Fiverr of Upwork freelancers.

Onderwerp

Youtube werkt op basis van zoekvolume op een bepaalde interesse. Net zoals Google werkt. Het is dus van belang dat je onderwerp goed is, maar ook dat de titel van je onderwerp zorgvuldig gekozen wordt. De titel bevat namelijk de woorden die mensen zoeken. Voorbeeld: Top 10 crypto’s die gaan stijgen. Dit zou een goed onderwerp kunnen zijn en de belangrijkste zoekwoorden staan in het begin. Hier zoeken mensen op. Als jij hetzelfde onderwerp neemt, maar als titel: Mijn favoriete crypto’s van dit moment, dan is de titel 1) minder aantrekkelijk en 2) minder mensen zullen op die zoekwoorden zoeken.

Beschrijving

Tot slot de beschrijving. Hier is geen vaste formule voor, maar is zeker niet onbelangrijk. In je beschrijving start je met de inleiding van je onderwerp, waarbij je de kernwoorden noemt. Vervolgens kun je hier verwijzen naar diverse affiliate programma’s die jij bespreekt in je video (als je dit doet). Ook kun je verwijzen naar andere interessante video’s in je kanaal. Ik eindig vaak met enkele hashtags onderin die slaan op de video, dit komt de vindbaarheid van de video weer ten goede.

Start met geld verdienen met Youtube

We zijn aan het eind gekome nvan dit artikel, waarin ik je manieren heb gegeven om geld te verdienen met Youtube. Youtube is een lange termijn verdienmodel. Verwacht dus geen wonderen binnen 2 of 3 maanden. Geheel afhankelijk van jou en het kanaal heb je circa 4 maanden tot 8 maanden nodig om in het partnerprogramma te komen en geld te verdienen. Bedenk je vooraf goed wat voor type kanaal je wilt starten. Afhankelijk hiervan kun je diverse wegen bewandelen voor succes.

Als je wilt starten zoals ik begonnen met, namelijk met een Cash Cow, dan raad ik je aan dit direct goed te doen. Ik ben zelf ook begonnen met een mentor en dat heeft me een hoop tijd en frustratie bespaart omdat ik direct met de juiste tools en kennis aan de slag kon. Jelline Brands heeft hiervoor de Cash Cow Academy opgericht. Lees de succesverhalen op haar pagina eens en kijk of deze vorm van geld verdienen bij jou past. Ik wens je veel succes!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten