Online en offline geld verdienen als minderjarige

Wat leer je je kinderen over geld verdienen en hun toekomst

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Je bent nog geen 18 jaar, maar je wilt graag geld verdienen! Dat kan zowel offline, maar ook online geld verdienen is mogelijk. De vraag is nu, hoe start je? Geld verdienen als minderjarige hoeft namelijk niet moeilijk te zijn. Maar op welke manier leren ouders hun kinderen tegenwoordig over geld en hun toekomst? Ook scholen dragen naar mijn mening onvoldoende bij aan wat geld betekent en hoe je het kunt verdienen (behalve met een baan)?.

Geld is steeds vaker een gespreksonderwerp, maar zijn alle mogelijkheden wel bekend? Daarentegen lijken we steeds vroeger vast te willen stellen wat een kind later moet gaan doen. Studierichtingen of scholen worden al vroeg bepaald, maar wat wil een minderjarig kind zelf? Wat weet hij al van de wereld en zijn eigen capaciteiten?

Er zit een groot verschil tussen leren op school en leren hoe de echte wereld met geld werkt. Zijn we ons hier voldoende bewust van?

Voor de goede orde, ik heb niks tegen scholen en ik ben zelf ook HBO afgestudeerd. Maar ik ben inmiddels wel bijgedraaid dat de wereld waarin ik nu leef, niet zo meer echt overeenkomt met wat mijn studie mij leerde. Ik leef nu in een wereld waarin kinderen steeds vroeger de praktijk leren, zelf geld leren verdienen en zien hoe ze al vroeg aan hun eigen toekomst kunnen bouwen.

Het mooie is, dit kan allemaal prima naast je studie, school of andere dagelijkse dingen. Je hoeft nergens mee te stoppen. Maar je moet er ook niet blind voor zijn. De kansen liggen er zeker, mar soms lijken kinderen hier eerder achter te komen dan hun ouders. Uit bescherming? Of onwetendheid?

Zijn ouders bijvoorbeeld op de hoogte van manieren van online geld verdienen? Hoe wordt er over geld gesproken tijdens de opvoeding. In dit artikel staat geld verdienen als minderjarige centraal. Ik ga verder in op de mogelijkheden in geld verdienen met het oog op de toekomst.

Inhoudsopgave

Kinderen leren wat geld precies is

Vroeg of laat hebben we het allemaal geld nodig, zo simpel is het. Ook als je nog geen 18 bent, heb je al geld nodig. Al is het misschien niet het eerste waar je aan denkt. Ouders en kinderen komen er op een bepaald moment achter dat het hebben van geld essentieel is. En zeker het altijd toegang hebben tot voldoende geld is belangrijk. Zonder geld kun je namelijk weinig in de huidige wereld.

Daarom is het handig om te mogelijkheden te kennen om aan geld te komen. Hiervoor is ook een bepaalde mindset nodig. Niet alleen door er openlijk over te praten, maar ook door je open te stellen voor bepaalde mogelijkheden.

Zo is het voor kinderen belangrijk om al op jonge leeftijd te praten over wat bepaalde zaken kosten. Bijvoorbeeld hun voetbal lidmaatschap, of hun Playstation. Daarnaast is het goed voor kinderen om te weten hoe het geld verdient kan worden en hoe jij het als ouder verdient hebt. Het is (afhankelijk van de leeftijd) niet erg om inzicht te geven hoe je als ouders geld verdient en hoe je er mee omgaat. Dan wordt geld uiteindelijk een onderwerp waarover bewuster nagedacht wordt.

Als kinderen eenmaal beseffen dat geld niet aan de boom groeit, kan er veel veranderen. Als ze door hebben dat het zelf verdienen van geld mede afhangt van hun inzet, verruimt dit hun inzicht en grote mate. Stel dat ze geld krijgen zonder te weten waar dat geld vandaan komt, dan leren ze er niks van. Het is dan moeilijker om de waarde ervan in te schatten.

Totdat het ze geleerd wordt én het dus niet meer vanzelfsprekend is.

Manieren om geld te verdienen als minderjarige

Kinderen bewuster maken van geld en ze leren hoe ze het ook ze zelf kunnen verdienen helpt in hun ontwikkeling. Ik zie om om heen steeds vaker kinderen die nog geen 18 zijn, maar al wel bezig zijn met geld en verdienen er vaak ook al leuk mee. Dit gebeurd zowel in de offline al online wereld.

Voorbeelden hiervan zijn dat er webshops worden opgericht de kinderen, samen met hun ouders. Niet alleen om een manier te laten zien hoe geld verdient kan worden. Ook om te laten zien wat de waarde is van geld én omdat het een vaardigheid is die ze op school niet krijgen of leren.

Ik zal hieronder een aantal manieren delen die kinderen, zowel met als zonder ouders, kunnen gebruiken om geld te verdienen. Dit zal ze helpen met het oog op de toekomst.

Geld verdienen met klusjes

Oud maar goud. Het doen van klusjes voor anderen. Het maakt niet uit voor wie en denk zo breed als je wilt. Voorbeelden zijn auto’s wassen, gras maaien, helpen met de afwas of het hele huis stofzuigen. Het ligt voor de hand, maar zo leren kinderen wel dat ze laagdrempelig geld kunnen verdienen met bepaalde taken.

Een aanvulling hierop is dat je kunt zeggen dat als ze een heel huis stofzuigen of naast het gras ook de tuin schoonmaken ze meer geld krijgen. Meer dan bijvoorbeeld de afwas. Dan leren ze namelijk dat ze meer kunnen verdienen, maar er ook meer voor moeten doen. Hierbij komt dan ook de factor tijd kijken.

Als je als 12-jarige €5 kunt verdienen voor het poetsen van de auto, is dat best interessant. Als ze vervolgens het huis stofzuigen voor €7 leren kinderen ook hoe belangrijk tijd is. Maar ook dat een schoon huis en geld niet aan bomen groeit.

Een stapje verder is om als kind zijnde buitenshuis te kijken. Dus bij de buren aanbellen om te vragen of hun gazon gemaaid mag worden of de auto gewassen mag worden. Zo kunnen ze niet 1 auto maar misschien 3 auto’s wassen op een vrije dag. Dit levert dan ten opzichte van een middagje gamen, een paar tientjes op. Dat is al best wat waard.

Zo leren kinderen beseffen wat ze moeten doen om €50 te verdienen. Hiervan kunnen ze iets kopen, maar ze begrijpen de waarde van het geld beter. Omdat ze er voor hebben gewerkt, het heeft ze tijd en moeite gekost. De vraag is dan, sparen ze dit, of geven ze het uit.

Spullen verkopen van jezelf

Ben je een verzamelaar of heb je veel spullen die je niet meer gebruikt, dan kun je spullen verkopen. Misschien denk je hier niet direct aan, maar als je veel speelgoed hebt en eigenlijk maar met een handjevol speelt kun je het verkopen. Tegenwoordig is het niet meer nodig om te wachten op een lokale braderie of rommelmarkt.

Via bijvoorbeeld een webshop of marktplaats kun je spullen te koop aanbieden. Zo leren kinderen de basis van handelen en vraag en aanbod. Als er dus veel speelgoed of andere spullen zijn die niet meer gebruikt worden, leer ze dan wat het nog waard is en hoe ze het kunnen verkopen.

Zeker als je naar bepaalde merken kijkt, zoals een oude Nintendo, Lego of een Playstation, kan dit best goed geld opleveren. Hiermee kunnen ze dan weer sparen of iets anders kopen.

Geld verdienen met internet

Een andere manier om geld te verdienen die steeds meer voorkomt is via internet. Dit kan op meerdere manieren en kan zelfs lucratief uitpakken. Online voorbeelden die vaak gebruikt worden zijn het beginnen met een eigen webshop, website of zelfs met Youtube.

Een interessante en veilige manier om mee te starten is affiliate marketing of het eigen webshop. Dit kan zowel met als zonder eigen producten.

Je eigen website

Je eigen affiliate marketing website. Affiliate marketing komt neer op het promoten van producten via een jouw website. Je kunt vrij eenvoudig en laagdrempelig een website starten. Hierop kun je vervolgens producten promoten door middel van een artikel of een review. Dit kan gaan over onderwerpen waar je gepassioneerd over bent, graag mee bezig bent of die op dit moment erg interessant zijn.

Als je via jouw website iemand kan overhalen het product te kopen dat jij promoot, krijg je een commissie (dit is je beloning). Je kunt dit gewoon vanuit huis doen en in je eigen tijd. Wat je vooral nodig hebt is een beetje creativiteit, een product om te promoten en samen consistent aan de website willen werken. Ga je als kind hiermee aan de slag, vraag dan je ouders wel om toestemming.

Je eigen webshop

Hier heb je vast al vaker van gehoord, producten verkopen via een webshop. Grote kans dat jij zelf ook al vaker iets gekocht hebt van een webshop. Andersom werkt dit dus ook. Tegenwoordig is dat best makkelijk met behulp van een platform zoals Shopify. Met een beetje inlevingsvermogen en motivatie kun je dan producten verkopen van jezelf of van een leverancier waarmee je een samenwerking aangaat.

Stel dat je als hobby schilderen hebt, of spullen verzameld, dan kun je deze producten te koop aanbieden. Hiervoor hoef je zeker in het begin nog niet eens advertenties te draaien. Je kan ook laten weten dat mensen iets bij jou kunnen kopen. Mond tot mond reclame bijvoorbeeld. Zo kun je per maand toch al een bepaalde omzet draaien met je eigen ideeën.

Kinderen en hun toekomst

De boodschap in dit artikel is dat het voor kinderen waardevol is om zich steeds bewuster bezig te houden met geld. Ook met wat geld in de toekomst voor ze kan betekenen. Al vroeg leren we namelijk welke richtingen we op kunnen qua studie en school, of zelfs hoe we moeten denken en waar we slecht in zijn is er bijles nodig. Voor kinderen het weten zitten ze op een school, doen een studie of zoeken werk.

Waar scholen nog altijd te weinig bij stil staan zijn de kansen en de uitdagingen die in de praktijk voorkomen. Zoals de manier waarop geld kan worden verdiend. Dit is namelijk niet alleen bij een werkgever of een tijdelijk bijbaantje mogelijk. Geld lijkt niet altijd het belangrijkste, maar is vaak wel onderwerp van gesprek of zelfs een onbesproken onderwerp.

Hoe eerder kinderen en ouders inzien wat ze kunnen leren buitenom school des te eerder ze ook iets voor zichzelf kunnen opbouwen. Zo wordt hun wereld ook een stuk interessanter. Dit hoeft niet per se al ondernemen op jonge leeftijd te zijn. Maar het zou toch fijn zijn dat zonder (grote) studieschuld, en met financiële basiskennis aan hun droomcarrière beginnen?

affiliate marketing revolutie

Leer samen hoe makkelijk het is om een website op te zetten en jouw passie met ”de wereld” te delen

Leer bouwen aan de toekomst

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten