Geld verdienen met TikTok? 3 Slimme methodes voor succes!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Geld verdienen met TikTok lijkt een ideaal te worden onder veel (jonge) TikTok gebruikers. De immens populaire app is sterk gegroeid sinds de eerste lockdown en lijkt het stokje over te nemen van Instagram. Groeien op TikTok is wat iedereen lijkt te willen. Denk maar eens aan alle dansjes die iedereen nadoet. Voorlopig zal Tiktok dan ook nog populair blijven en volgen de trucjes die je ermee kan in hoog tempo op.

Waar we eerder niet van Facebook en Instagram af te krijgen waren, is dit platform de volgende app die onze interesse vast houdt. Niet gek ook, want je ziet ook wat andere mensen posten die je niet volgt. Dit maakt het voor veel mensen nog leuker en interessanter.

Aanwezig zijn op dit platform is niet moeilijk, maar geld verdienen met TikTok is een ander verhaal. Is het wel zo slim? Je bent namelijk niet alleen!

In het kort over TikTok

tiktok

Voor diegene die iets minder bekend zijn met het platform, even een korte update. Het is net als Facebook en Instagram een socia media network. Een app waarop je een account aan kan maken en filmpjes kan uploaden. Hier kun je eindeloos veel filters op loslaten en jezelf van je beste kant laten zien.

De app is gratis en kun je op zowel Android als iOS downloaden. Je kan er voor kiezen om ter plaatse een filmpje op te nemen, te bewerken en te posten. Ook kun je ze vooraf editten en uploaden. Zeker in het begin van TikTok waren dansjes, playbacks of grappige momenten booming. Superveel is hierin viraal gegaan.

Tegenwoordig zie je er bijna alles op en kan je het zo gek niet bedenken of het is er. De een heeft alleen een account om te kijken wat anderen posten, de ander gebruikt het om een grote following op te bouwen om er uiteindelijk geld mee te verdienen.

De kant van TikTok grootverdieners die je niet ziet

Natuurlijk is het voor veel mensen, waaronder jij omdat je op dit onderwerp zoekt, een droom of doel om geld te verdien met TikTok. Alleen is het niet zo simpel als dat je zou denken. Het kan zeker werken, maar besef je wel wat er voor nodig is. Je moet er moeite in steken, creatief zijn en vooral consistent mee aan de slag willen.

De mensen die er een fulltime inkomen of meer uithalen leven bijna op TikTok. Ze hebben vaak al veel volgers via Instagram of Youtube en bouwen door op TikTok. Kom jij net kijken, besef je dan wel dat je onderaan moet beginnen. Maar de aanhouder wint!

Wat is er nodig om te groeien op TikTok

Om te beginnen moet je weten wat je doel is met het platform. Wat wordt het onderwerp of de rode draad van je video’s. Als je die weet, is het een kwestie van starten. Het spreek voor zich dat je video’s een bepaald publiek aan moeten spreken, zorg er dus voor dat kwaliteit goed is en de video’s leuk om naar te kijken. Deze kan 10 seconden duren, maar ook 1 minuut.

Helaas biedt TikTok weinig ruimte voor een uitgebreide biografie en ook niet voor een beschrijving van je video. Maak je biografie dus kort en krachtig. In 1 oogopslag moet duidelijk zijn wie jij bent en wat je kanaal is. Link hierin ook zeker naar je Instagram of Youtube kanaal als je die hebt.

Het plaatsen van je video is vrij eenvoudig. Denk vervolgens na over een korte pakkende beschrijving, enkel woorden is meer dan genoeg. Vervolgens plaats je ook hashtags die passen bij jouw kanaal. Fitness is bijvoorbeeld #fitness. Zoek in de app zelf naar de juiste hashtag door fitness bijvoorbeeld in te typen, TikTok geeft jou het aantal zoekresultaten weer. Neem er een stuk of 5 die passen bij jouw kanaal en plaats ze achter je video beschrijving.

Nu kun je de video plaatsen. Hoe meer je upload, hoe meer volgers, likes en reacties je krijgt. Post dus minimaal dagelijks om te groeien.

Tips om je groei te versnellen

Wil je bekend worden op TiKTok? Pas de volgende methodes toe:

  • Post minimaal elke dag, liefst meerdere keren zelfs
  • Laat jezelf zien
  • Probeer ik contact te komen met andere TikTok gebruikers uit jouw niche
  • Ga samenwerkingen aan met andere TikTokkers
  • Reageer op je comments en like ze

Geld verdienen met TikTok

Geld verdienen met TiKTok begint als je veel volgers gaat krijgen. Denk aan 10.000 tot 50.000 volgers voor een goede basis. Als je consistent upload en waarde biedt in welke vorm dan ook, dan groeien je volgers vanzelf.

Zodra er maar genoeg aandacht op je kanaal is en je dagelijks genoeg interactie hebt of likes ontvangt, zijn er een paar manieren om een verdienmodel te gaan gebruiken.

Affiliate Marketing met TikTok

Om geld te verdienen met TikTok zonder dat je al veel volgers hebt is affiliate marketing een goed begin. Bij affiliate marketing verkoop je namelijk andermans producten en ontvang je bij elke verkoop een commissie. Het is een perfecte manier online geld verdienen. Wanneer je dus een TikTok kanaal begint over jouw niche waarin je als affiliate actief bent, kun je video’s posten van jezelf van je product.

Je kunt dan eenvoudig doorverwijzen naar je affiliate website of je Youtube kanaal als je die hebt. Je kunt dit best breed trekken en specifiek toepassen. Stel dat je producten reviewed zoals televisies op je website, dan kun je met een leuk filmpje laten zien dat je doet of je mening geven over deze producten.

Hetzelfde kun je doen met digitale producten waarin je zowel jezelf laat zien, als het product dat je promoot. Stel dat je in de een affiliate website in de gezondheidsniche hebt, kun je ook laten zien hoe jij in je dagelijks leven bepaalde producten gebruikt. Super interessant dus!

Influencer Marketing

Als influencer kun je best goed geld verdienen door het promoten van producten. Je kunt bijvoorbeeld samenwerkingen aangaan met grote TikTokkers of brand deals maken. Voorwaarde is wel dat je veel volgers nodig hebt. Denk aan een minimum van 10.000. Hoe meer volgers, hoe beter en interessanter de deals zijn die je kunt maken.

Eigen producten verkopen

Een derde mogelijkheid ligt eigenlijk tussen de eerste twee in. Je kan namelijk ook je eigen producten verkopen, waarbij je aan vrijwel alles kan denken. Dit kunnen zowel fysieke producten als digitale producten zijn. Stel dat jij een digitale training hebt ontwikkeld, hoe mooi is het dan dat je die training promoot en bespreek via je TikTok kanaal.

Ook kun je als je bijvoorbeeld een kledingmerk hebt, je eigen kleding showen en tot in detail aangeven voor wie dit geschikt is en welke kwaliteit iemand krijgt.

Uiteraard is het zo dat hoe meer volgers je krijgt, hoe meer afname je kan realiseren. Maar je kan al producten verkopen met 100 volgers als ze fan zijn van jou en je content.

Starten met TikTok

Geld verdienen met TikTok is dus wel degelijk mogelijk. In combinatie met affiliate marketing kun je er zelfs passief inkomen mee genereren. Er zijn verschillende manieren voor om dit te doen. Ik raad je wel aan om te kijken wat echt bij jou past. Veel vooral jonge mensen willen namelijk groot worden (veel volgers) en daarbij deals binnen slepen. Maar die moet je op lange termijn wel vol kunnen houden. Is het dan slim?

Zoek je een manier om geld ter verdienen waarbij je TikTok vooral gebruikt als extra kanaal, niet per se 10.000+ volgers nodig hebt en ook je content productie niet super hoog hoeft te liggen, overweeg dan zeker affiliate marketing.

Niet alleen is affiliate marketing super geschikt voor lange termijn inkomsten, je verspreid daadwerkelijk je kansen op succes. Stel je voor dat je een affiliate website hebt, mogelijk ook een Youtube kanaal én een TikTok kanaal waarbij je overal producten promoot. Je vergroot dan de kans op het verdienen van geld enorm, zeker met een groeiend TikTok account.

Mijn tip: denk lange termijn en ook wat bij jou past. En probeer als het even mogelijk is een verdiencombinatie te zoeken voor passieve inkomsten.

Wil je leren hoe je een affiliate website start? Kijk dan even naar deze training.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *