20 Slimme methoden om direct geld te verdienen vanuit huis

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Geld verdienen vanuit huis is niet langer meer een trend, iets hips of iets moeilijks. Steeds meer mensen, zowel jong als oud, zoeken naar mogelijkheden om geld te verdienen vanuit hun eigen omgeving. Corona heeft hier zeker een versnelling in gebracht en heeft veel mensen laten inzien dat hun baan of inkomen niet vanzelfsprekend is.

Een bepaalde situatie kan er zomaar voor zorgen dat je of geen baan meer hebt, of dat je buffer sneller op gaat dan voorzien. Ook worden ons boodschappen en vaste lasten langzaam maar zeker duurder. Dit noemen we ook wel inflatie. Je inkomen, als je er van één afhankelijk bent, stijgt niet mee. Vroeg of laat is het dan noodzaak om of meer te verdienen of te weten hoe je zelf vanuit huis geld kan verdienen.

Afhankelijk zijn van 1 inkomstenbron is wat veel mensen gewend zijn. We zijn het zo geleerd en weten vaak niet beter. In dit artikel ontdek je meerdere manieren om 2e inkomstenbron voor jezelf te creëren en je financiële afhankelijkheid te verkleinen.

Inhoudsopgave

Starten met bloggen en affiliate marketing

We beginnen met bloggen. En voordat je denkt, een blog? De zoveelste die gaat bloggen! Jazeker en niet zonder reden. Dat heeft alles te maken met internet, e-commerce en dat steeds meer mensen informatie online opzoeken. Er wordt steeds meer tijd online besteed, dus ook aan het lezen van blogs. Vaak zijn het mensen die al op zoek zijn naar vrij specifieke informatie zoals een cursus, reviews, bepaalde boeken of trainingen.

Het is dus nog steeds prima mogelijk om geld te verdienen met bloggen. Hierbij kan jij jouw kijk of een onderwerp dat jij interessant vind prima belichten met jouw visie hierop. Stel dat jij zelf personal trainer bent en alles weet van training en voeding, dan zijn er genoeg mensen die hier graag meer informatie over willen. Denk aan afvallen, spieropbouw, soorten oefeningen etc. Erg nuttig voor iemand die er weinig vanaf weet.

Hierbij is het van belang dat jij regelmatig, liefst wekelijks, nieuwe content produceert om meer en meer bezoekers naar je website te trekken. Want, hoe meer bezoekers, hoe meer geld je kan verdienen.

E-book of online cursus

Je denkt er misschien niet direct aan, maar als veel kennis hebt die je wil delen, kan je natuurlijk een e-book schrijven of een online cursus maken. Zorg er in dit geval voor dat je weet dat er vraag is naar jouw kennis en dat mensen hier best geld voor willen betalen. Als jouw kennis probleemoplossend werkt voor een ander zit je als snel goed en gebeurd geld verdienen vanuit huis sneller dan je denkt.

Je kunt jouw e-book of online cursus vervolgens eenvoudig publiceren met diensten zoals Phoenix en Plug & Pay. Het voordeel van online trainingen is dat je ze maar 1x hoeft te maken en eindeloos kunt verkopen.

Wil je helemaal los, dan kun je er zelfs voor kiezen jouw product aan te bieden op affiliate programma’s zoals PayPro. Anderen kunnen dan jouw product promoten in ruil voor een commissie. Dit noemen we ook wel affiliate marketing, waarbij affiliates voor jou aan het werk gaan. Lees hier meer over hoe affiliate marketing werkt.

Gastouder

Ben je niet graag alleen of ben je graag omringd door kids? Denk er eens over om gastouder te worden. Dit is een ideale manier van thuiswerken in combinatie met wat jij graag doet: op kinderen passen. Een gastouder is iemand die kinderen opvangt tegen een bepaald uurtarief. Eisen waaraan je exact moet voldoen moet je wel uitzoeken, denk bijvoorbeeld aan dat je genoeg ruimte hebt en de juiste papieren.

Coaching/consultant

Heb jij een bepaalde expertise in huis waarmee jij iemand 1 op 1 kan helpen? Weet je bijvoorbeeld veel van affiliate marketing, Youtube of online marketing? Gebruik dan jouw kennis en wordt coach of consultant. Je kunt dan zowel offline als online mensen begeleiden of coachen en hiervoor een bepaald uurtarief vragen. Ook kun je voor jezelf bedenken om zowel coaching per uur te geven of per traject. Zo kun mensen voor langere tijd aan je binden en ze leren wat jij al weet.

Je kunt vervolgens een eenvoudig website voor jezelf maken via bijvoorbeeld Phoenix waarop je je diensten aanbiedt. Mensen kunnen je dan sneller vinden en lezen precies wat jij voor hen kan betekenen.

coaching

Strijkservice en schoonmaak

Een top idee als schoonmaken en/of strijken in je vingers zit. Zeker als je wat extra wil bijverdienen. Genoeg mensen zien het doen van de was, de schoonmaak of strijken als een wekelijks obstakel en huren liever iemand in. Hier kun jij slim gebruik van maken door jouw diensten aan te bieden. Je kunt dit zo gek maken als dat je wil door te flyeren, een simpele website op te zetten of er veel over te praten.

Vind je het leuk en druppelen de klanten binnen, denk dan aan een abonnementsvorm. Mensen kunnen je dan niet per keer betalen maar met een abonnement voor een maand of langer. Jij hebt dan een doorlopend inkomen en je ben verzekerd van werk.

Foto/videograaf aan huis

Als jij goed bent achter de camera en je hand niet omdraait voor een goede gezinsfoto bijvoorbeeld, dan kun je hier aardig geld mee verdienen. Afhankelijk van waar je echt goed in bent, kun je fotograag aan huis worden, maar denk ook aan feesten, bruiloften of geboortes. Goede foto- en videograven zijn lang niet zo vanzelfsprekend als je denkt en genoeg mensen willen hun bijzondere momenten mooi vereeuwigen.

Vanzelfsprekend, hoe beter je service en kwaliteit hoe sneller je meer klanten zal winnen en meer kan verdienen. Ook kun je werken met bepaalde pakketten, abonnementen of exclusieve locaties. Denk hier lekker out of the box, vaak weet jij je klant beter te verrassen dan andersom.

Heb je een aardige fotocollectie opgebouwd, denk dan een stapje verder. Publiceer ze (met goedkeuring uiteraard) op jouw website. Mensen kunnen dan letterlijk een goed beeld krijgen van jouw kwaliteiten, prijzen en eventueel beschikbaarheid. Weet je iet hoe je een website moet maken? Phoenix kan je hier bij helpen.

fotograaf

Dropshippen/webwinkel

Het starten van je eigen webwinkel is tegenwoordig makkelijker dan ooit en een goede manier om geld te verdienen vanuit huis. Via programma’s zoals Shopify of WooCommerce kun je vrij snel je producten online hebben staan. Je kunt kiezen tussen het verkopen van eigen product uit eigen voorraad of uit het dropshipmodel. Bij de laaste heb je geen eigen producten, geen eigen voorraad en verkoop je feitelijk de voorraad van een magazijn. Een bekend voorbeeld hiervan is Ali Baba of Ali Express.

Het enige wat je nodig hebt is wat technische kennis en vindingrijkheid. Hoe simpel de platformen ook werken, als je er nieuw in bent moet het even uitzoeken. Gelukkig helpt Youtube je hier erg bij, aangezien er talloze voorbeelden zijn hoe je start met Shopify bijvoorbeeld. Lees ook mijn artikel over starten met dropshippen.

Klantenservice webshops

Wie een webshop begint, krijgt een keer klanten en wie klanten heeft krijg te maken met klantenservice. Retourtjes, vragen, klachten etc. Lang niet iedere webshopeigenaar zit te wachten op mailtjes van klanten. Zeker niet als het er tientallen per dag worden. Als jij juist energie krijgt om klanten te woord te staan, verder te helpen en zo een webshop goed te laten draaien is er een groot gat in de markt.

De toename van het aantal webshop eigenaar zorgt er namelijk voor dat er veel verkocht wordt. Lang niet iedereen denk ver vooruit en zoekt last minute mensen voor de klantenservice. Facebook zit vol met groepen waar webshopeigenaar en dropshippers samenkomen. Biedt hier jouw service aan en binnen de kortste keren ben jij online aan het werk.

Teamversterking webshops

Zeker de succesvollere dropshippers schalen hun onderneming vaak op. Dit betekent dat ze diverse producten testen en actief zijn in meerdere landen. Hiervoor moeten diverse taken worden uitgevoerd. Voorbeelden zijn goede product foto’s, product omschrijvingen, orderverwerking, videocreatie, advertentieteksten, copywriting, team management en ga zo maar door.

Ga net als bij de klantenservice op zoek naar mensen die webshops runnen en netwerk met ze. Laat ze zien welke vaardigheden en kennis je in huis hebt. Vaak genoeg komt het voor dat teams worden uitgebreid omdat ze meer omzet en winst draaien. Uitbreiding betekent meer mensen. Profiteer hiervan, dit zal de komende jaren alleen maar groeien.

Youtube Cash Cows

Dit is een verdienmodel die je zelf kunt starten. Een Youtube Cash Cow is een Youtube kanaal waar je video’s upload zonder je gezicht te laten zien. Hier kun je goed geld mee verdienen. Hoe meer mensen wereldwijd naar jouw video’s kijken, hoe meer geld je er mee kunt verdienen. In feite komt het erop neer dat je met een Gmail account een Youtube kanaal start. Vervolgens kun je mensen inhuren via Fiverr of Upwork die jou het creatieproces volledig voor jou uit handen nemen. Je kan al video’s laten maken voor $40. Als je dan nagaat dat 1 zo een video $1500 per maand kan opleveren en dat je er 4-7 per week upload, is dit een interessant verdienmodel. Lees hier meer over Youtube Cash Cows en start direct via deze kortingspagina.

Budgetcoach

Je moest eens weten hoeveel mensen er financieel van week naar week en van maand naar maand leven. Veel mensen hebben geen of weinig overzicht in hun financiën. Laat staan dat ze weten wat ze overhouden of maandelijks tekort komen. Zij zijn erg gebaat bij mensen zoals jij, die hun financiën prima op orde hebben en ook goed weten hoe dit moet.

Geld is en blijft vaak een gevoelig onderwerp, zeker voor mensen die er niet graag mee bezig zijn. Toch zou elk mens blij zijn als ze geld overhouden of zelfs leren hoe ze meer geld kunnen verdienen. Als jij dit goed weet, kun je hier slim mensen bij helpen. Zo kun je ze online coachen, een traject met ze aangaan of bijvoorbeeld afspreken dat je maandelijks een check doet bij mensen. Genoeg vormen om mensen te helpen met wat jij leuk vind en waar je andere veel mee helpt.

Huiswerkhulp

Zeker door corona hebben veel studenten en scholieren minder dan normaal op school gezeten. Hierdoor hebben ze informatie gemist, kleine achterstanden opgelopen en moeten ze dingen inhalen. Elke extra steun, al dan niet op afstand, kan dan welkom zijn. Ouders zijn namelijk niet altijd het perfect rolmodel voor bijles of huiswerkhulp. Ze werken, hebben de huishouding en zorg voor alles wat doorgaat in het leven.

Als jij studenten en scholieren met jou ervaring en kennis huiswerkhulp kan bieden, ben je voor veel gezinnen een schot in de roos. Kijk hierbij of je online of bij mensen aan huis les geeft. Ook kun je online aan meerdere mensen door het land heen les geven. Geheel afhankelijk van jouw ervaring, kan je hier slim op inspelen.

Social Media Management

Een mooie naam die neerkomt op het beheren van iemands social media kanalen zoals Facebook en Instagram. Genoeg mensen willen hun product of dienst verkopen of leads genereren, maar vaak is hier een advertentie voor nodig. Soms zelfs meerdere. Deze advertenties, op bijvoorbeeld Facebook, moeten niet alleen gemaakt worden. Ze moeten ook dagelijks geanalyseerd, verbeterd en op- of afgeschaald worden.

Ook komt er vaak voor dat accounts geblokkeerd worden. Veel mensen mensen zich dan vaak geen raad of stoppen uit frustratie. Als jij een social media wizzard bent en alls weet van online adverteren, ligt er een wereld aan je voeten. Zowel startende bedrijven online kunnen je diensten gebruiken maar ook offline bedrijven niet online nog niet zichbaar zijn kun je helpen.

Alles wat jij moet doen is up-to-date zijn met adverteren en de policy van social media. Als jij vervolgens geld voor bedrijven kunt verdienen met advertenties die jij voor de runt, kun je hier een leuke fee voor vragen. Zo help jij bedrijven direct aan meer omzet of klanten en wordt jij goed betaald voor een paar minuten werk per dag.

Meedoen aan panels en onderzoeken

Het is een mogelijkheid, maar niet direct mijn 1e suggestie als je geld wilt verdienen vanuit huis. Het is vaak eenmalig of levert niet superveel op. Desalniettemin is het zeker wel een mogelijkheden om tot een paar honderd euro mee te verdienen. Ik heb het over het meedoen met panels en onderzoeken. Vaak genoeg worden er testpersonen gevraagd voor het invullen van enquêtes. Ook worden er wel eens mensen gevraagd voor onderzoeken. Deze leveren als nel €50 of meer op. Google maar eens naar de mogelijkheden.

Freelance schrijver

Ben jij een kei in copywriting en kun je jou ’s nachts wakker maken voor het schrijven van een goed tekst? Dan heb ik goed nieuws! Start met het schrijven van teksten voor magazines, tijdschriften of (affiliate) websites. Er is namelijk een steeds groter wordende vraag naar goede tekstschrijvers. Als jij dit bent, kun je ook denken om zelf een website op te zetten. Affiliate marketing kan dan binnen de kortste keren zelfs een tweede of derde inkomstenbron voor je worden.

Muziekles

Het hangt er een beetje vanaf waar je woont, maar in bepaalde regio’s of steden is het krijgen van muziekles erg duur. Heb jij een muzikaal talent en beheers jij een instrument met je ogen dicht, overweeg dan eens om muziekles te geven. De markt is er zeker, maar analyseer ook je concurrentie voordat je begint. Probeer een uniek aanbod te geven en bekendheid te creëren. Dit kan lokaal zijn met mond tot mond reclame of met je eigen website.

Boekhouding

Tegenwoordig en dankzij de de opkomst van e-commerce kunnen genoeg mensen een goede boekhouder wel gebruiken. Als dit in jouw vingers zit, jij zeer klantgericht bent en goed weet hoe je iemand administratie uit handen neemt, ben je goud waard. Vaak neem je namelijk niet alleen een last van iemand schouders, door geld voor ze te verdienen (belasting terugvragen bijvoorbeeld) verdien je jezelf terug en verdient je klant er misschien zelfs op.

Computerhulp

Lang niet iedereen is handig met computers en genoeg mensen willen hier handiger mee worden. Je kunt dit zo breed trekken als je zelf wilt. Zo kun je hulp aanbieden in de vorm van computer of laptop reparatie, maar nog liever in leren hoe mensen handiger worden op de computer. Google knows everything gaat lang niet altijd op. Zeker mensen die niet helemaal met de tijd meegaan, kun veel baat hebben bij jouw dienst of service.

Beleggen in aandelen

Geld verdienen vanuit huis voor lange termijn kan prima door de beleggen in aandelen. Dit is een lange termijn investering in jezelf en in de uitbreiding van je portefeuille. Als jij leer hoe beleggen in aandelen werkt, kun je voor jezelf een leuk portfolio opbouwen en je vermogen jaarlijks zien groeien. Om dit te leren zijn er goede trainingen beschikbaar die je volledig in je eigen tijd kunt volgen. Een goede training die ik je kan aanraden is Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Daytrading

Hier moet je wel een beetje voor gemaakt zijn. Daytraden komt neer op het dagelijks analyseren van de koersen. Dit kan van aandelen zijn, van edelmetalen, maar ook van crypto. Als je daytrade ben je dagelijks op bepaalde momenten de juiste aan- en verkoopmomenten aan het bestuderen. Met een paar uur per dag kun je dan leuk geld verdienen..

Hier zit wel een grote leercurve aan. Ben je er nieuw in, houdt dan rekening dat je het eerst een maand of 2 goed onder de knie moet krijgen. Ook kun je er geld mee verliezen. Maar als je daytraden leuk vindt en er goed in word, kun je er veel geld mee verdienen. Goede trainingen om dit te leren zijn de Daytrading Masterclass als het gaat om handelen op de Amerikaanse beurs of de training Technische Analyse van Madelon Vos als je voor crypto gaat.

beleggen

Crypto

Je kunt ook geld verdienen met crypto op langere termijn. Als je niet per se wilt daytraden en meer van langere periodes bent. Er valt namelijk in crypto en bitcoin in het bijzonder veel geld te verdienen. Belangrijk hierbij is wel dat de eerst de basis van crypto goed leer begrijpen voordat je er mee begint. Goede trainingen om hiermee te starten en op lange termijn geld mee te verdienen zijn de Crypto Academy en de Crypto Masterclass.

In de Crypto Academy leer je de volledige basis van bitcoin en crypto en leer je investeren op lange termijn. In de Crypto Masterclass leer je ook alle basis, echter komt hier ook de nadruk op daytrading te liggen. Geheel afhankelijk van jouw wensen kan ik je zeker aanraden een van de trainingen te volgen als je geld verdienen vanuit huis dankzij crypto jouw als muziek in de oren klinkt.

Vertalen

Heb jij een talenknobbel? Gebruik hem! Je kunt met jouw kennis een breed scala aan mensen helpen. Denk aan:

  • Webshops en websites die in meerdere landen actief zijn
  • Website die vertaald moet worden
  • Mensen die hun blogwebsite willen vertalen
  • Mensen met een webshop en advertenties in een andere taal willen
  • Als vertaler voor bedrijven die internationaal zaken doen, etc.

Op Fiverr, Upwork en via social media kanalen kun je tegenwoordig eenvoudig kenbaar maken dat jij voor andere mensen teksten kunt vertalen. Zonder twijfel dat je hiermee andere mensen kunt helpen. Afhankelijk van welke taal je beheerst, kun je ook meer geld vragen.

Nu geld verdienen vanuit huis!

Je hebt nu 20 goede mogelijkheden tot je beschikking die geld op kunnen leveren vanuit huis. Sommige zijn online en sommige offline. Ook zitten er bij waarbij je het puur voor jezelf doet of waarmee je direct andere helpt. Als je tot het lezen van dit artikel nog niet wist hoe geld verdienen vanuit huis werkte, weet je het nu vast en zeker. Nu is het aan jou om te kijken wat bij je past en daadwerkelijk te beginnen. Heb je vragen of aanvullingen? Laat dan zeker een bericht achter.

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten