Jezelf eenvoudig beschermen tegen inflatie in Nederland

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Of we nu willen of niet, we hebben allemaal te maken (of te lijden) onder inflatie in Nederland. Mocht je niet goed weten wat inflatie is: het komt neer op het duurder worden van alles waar jij voor betaald waardoor jou geld feitelijk minder waard wordt. Simpel voorbeeld: voor een laptop betaalde je vorig jaar €500,- en nu, 1 jaar later betaal je hier €525,- voor.

Los van of je dit kan betalen, moet je wel meer betalen en dus meer van jou geld gebruiken om hetzelfde product te kopen. Jij hebt dus meer van hetzelfde nodig, waarmee we zeggen dat jouw geld minder waard is geworden. Omdat inflatie in het huidige economisch euro systeem niet voorkomen kan worden en momenteel alleen maar groter wordt (je geld wordt steeds minder waard), wil je je hier tegen beschermen. Hiervoor zijn een aantal manieren.

Waarom je jezelf wil beschermen tegen inflatie in Nederland

We merken, lezen en horen steeds meer dat producten (veel) duurder worden. Een wagen met boodschappen was vorig jaar €75, dit is nu €100 bijvoorbeeld. En dit terwijl we vaak hetzelfde kopen. Ook producten zoals hout stegen erg in prijs, waardoor een simpel bouwwerk in je achtertuin als snel duizenden euro”s kan kosten.

Zo kunnen we nog even doorgaan, omdat er niks gespaard blijft voor inflatie. Uiteindelijk zijn wij er de dupe van, omdat wij toch wel betalen voor onze basisbehoeften. Stel dat hier niet direct een hoger loon/salaris tegenover staat, dan betaal je uiteindelijk meer voor hetzelfde.

Hier wil je je uiteindelijk tegen beschermen om te voorkomen dat je langzaam armer wordt. Zonder actie wordt je dit namelijk al. Voorkomen dat je langzaam armer wordt betekent dat je je geld niet meer alleen verplaatst naar een spaarrekening tegen 0% of negatieve rente. Je moet alternatieven vinden die bestand zijn tegen inflatie op lange termijn of zelfs geld opleveren en kapitaalgroei genereren.

Investeren in edelmetalen

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar edelmetalen is een optie om je geld in te investeren. Hierbij heb ik het vooral over goud en zilver. Ondanks dat ook de koersen hiervan fluctueren, bestaat het al duizenden jaren en is daarmee een grondstof die altijd zal blijven en waardevoller wordt. Het produceert overigens niks, je hebt dus geen cashflow. Wel kan je investering meer waard worden als de prijs van edelmetalen omhoog gaat.

Mensen die in goud en zilver investeren doen dit vaak voor het leven en niet voor even. Dit geeft alles te maken met de kracht van lange termijn waardevermeerdering en daarmee bescherming van jouw kapitaal in een eeuwige grondstof. Een goede plaats waar je dit veilig kan aankopen is Gold Republic. Zie de video hieronder voor meer informatie over edelmetalen.

Investeren in crypto

Investeren in kan een manier zijn om inflatie in Nederland tegen te gaan. Dit kan op meerdere manieren, waarbij ik allereerst aanraad hier alleen mee te beginnen als je weet wat crypto is én hoe crypto werkt. De Crypto Masterclass biedt hier een uitstekende A-Z cursus in die je precies laat zien hoe je je geld kan laten groeien en beschermen.

Crypto is, geheel afhankelijk van de munt overigens, een belegging die je alleen wilt doen met geld dat je ervoor over hebt. Doe dit nooit met al je spaargeld. Kijken we naar bitcoin, dan kan dit op lange termijn interessant zijn doordat de kans groot is dat deze munt in waarde stijgt en er niet meer dan 21 miljoen van zijn. Er is dus sprake van schaarste op deze markt.

Steeds meer mensen nemen een vlucht naar bitcoin of crypto om in ieder geval een deel van hun spaargeld in te zetten. Dit is een uitbreiding van een portfolio, waarbij je ervan uitgaat dat je geld op termijn meer waard wordt of in ieder geval geen waarde verliest. Dit in tegenstelling tot je spaarrekening, waar dit sowieso minder waard wordt, ook al geef je niks uit.

Wil je ook veilig investeren in crypto? Met deze link kun je gratis een account aanmaken bij Bitvavo. Je kan dan een week lang handelen tot €1000,- zonder transactiekosten.

Leren hoe je online geld verdient

Crypto en edelmetalen zijn (slechts) 2 voorbeelden hoe je je geld anders/beter kan besteden om te voorkomen dat inflatie jou langzaam arm maakt. Maar naast het investeren van je geld in andere assets kun je ook denken aan andere manieren van geld verdienen. Online geld verdienen is tegenwoordig namelijk helemaal zo moeilijk niet meer en vaak werkt dit exponentieel als het eenmaal werkt.

Mocht je denken, alles wat ik verdient is toch ook in euro’s: ja klopt. Maar als je meer verdient, kun je ook meer investeren en jezelf sneller klaar maken om welke economische klap dan ook op te kunnen vangen.

Mogelijk om online geld te verdienen zijn er zat, mijn 2 favorieten op dit moment zijn: affiliate marketing en Youtube Cash Cows. 2 totaal verschillende verdienmodellen, maar zeer goed te combineren of juist afzonderlijk op te starten. Klik op de linkjes om er meer over te weten te komen en te leren hoe jij je kan wapenen tegen inflatie in Nederland en er zelf op vooruit te gaan!

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *