Zonder deze mindset verandering was het mij niet gelukt

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Hey! Je leest het goed, zonder de mindset verandering die ik heb doorgemaakt en nog steeds mee bezig ben was dat wat ik nu doe mij niet gelukt! Ik heb het dan niet alleen over mijn blog, maar ook mijn journey om online geld te verdienen, de manier waarop ik wil leven, plezier heb in sporten en wat belangrijk voor me is. Alles heeft te maken met je mindset veranderen. Klinkt dit nu nog wat vaag? Ik ga er zo uitgebreid op in, waarbij ik zeker weet dat jij er veel aan gaat hebben.

Mindset veranderen is essentieel voor alles wat je wilt doen of halen in je leven. Dit gaat niet alleen over ondernemers of mensen die veel geld verdienen. Het heeft betrekking op iedereen. Dus ook als je weinig geld verdient of te besteden hebt of bijvoorbeeld postbode, arts of stratenmaker bent. Wie je ook bent, wat je ook doet en wat je doel ook is, mindset speelt altijd een rol.

Maar je mindset veranderen doe je niet zomaar. Sterker nog, het vergt veel tijd. In deze tijd kom je jezelf tegen en kom je erachter wat het kost om te veranderen én natuurlijk wat het oplevert. Wat het voor mij heeft het opgeleverd is veel.

Dit boek opende mijn wereld

Misschien herken je het wel, zo een moment dat je aan alles voelt dat er iets moet veranderen. Je weet alleen niet wat er moet veranderen, waar je moet beginnen of met wie je het moet bespreken. Dit moment had ik toen ik niet langer meer voor een werkgever wilde werken. Of beter gezegd, kon werken. Ik ging een patroon herkennen in hoe ik was onder een werkgever en als ondernemer (ik was ondernemer en werknemer tegelijk). Ik wilde meer mijn eigen ding doen en mijn dagen indelen zoals wilde.

Mijn idee was om als werknemer mijn financiële basis te verzekeren. Daarnaast was ik ’s avonds en in het weekend de ondernemer. Ook sprak ik al met andere ondernemers en daar ging mijn bloed harder van stromen. Soms kwam ik zelfs met hoofdpijn thuis omdat ik zoveel ideeen had en kansen zag. Dit hield ik circa een jaar vol, waarna het roer langzaam om moest.

denken

De eerste stap

In goed overleg mijn mijn laatste werkgever besloot ik eerst een dag minder te gaan werken. Ik wilde mezelf verder verkennen en kijken hoe goed mijn ondernemingsplannen gingen. Een nieuwe eerste stap voor mij was om een boek te lezen dat ik ondertussen al vaak voorbij zag komen: Master Your Mindset. Dit boek opende mijn wereld opnieuw:

Als je het al hebt gelezen, weet je wat ik bedoel, anders raad ik je aan het te lezen. Klik dan even over deze link en doe jezelf een groot plezier:) Dit boek confronteerde mij met mezelf. Ook vielen er veel puzzelstukjes op zijn plek. Ik voelde me begrepen door de woorden van Michael en al snel besefte ik dat er meer was dan wereld die mij bekend was.

Na dit boek volgde er meer zoals de boeken die ik op deze pagina beschreven hebt. Stukje bij beetje kwam ik erachter dat er veel was wat ik niet wist, maar reuze interessant vond ik mijn brein triggede. Ik voelde mijn mind veranderen, als was het nog pril. Lees overigens ook welke soort mindset jij hebt in mijn artikel waarom een growth mindset grote impact heeft op je leven en inkomen.

Geloof, hoop, doorzettingsvermogen en weten waarom

De gevolgen van de boeken die ik tot nu gelezen heb is dat ik mezelf meer en meer realiseer waarvoor ik het allemaal doe en waarom. Ik zal je een simpel voorbeeld geven:

”Vroeger” toen mindset nog niet bepaald in mijn woordenboek voorkwam, leefde ik mijn leven zoals ieder ander. Doordeweeks naar mijn werk, ’s avonds sporten, studeren of iets anders, in het weekend voetballen en ’s zondags studeren, luieren, iets anders doen. Hier is niks mis mee, maar je leert wel op den duur vrij weinig meer van. Je kent de routine, je weet al wat je gaat doen en weinig is echt verrassend of baanbrekend.

Als je vervolgens iets anders wilt doen, zoals ik ben gaan ondernemen, wordt je al snel niet begrepen door je direct omgeving. Het gaat buitenom het patroon waarin we leven. Jouw mindset veranderen door deze te trainen is dan key. Als gevolg hiervan creëer je namelijk:

 • Geloof in jezelf en je doelen. Geloof hierin is essentieel.
 • Hoop dat je je doelen gaat halen. Hoop is geen tactiek, maar helpt je wel als iets veel langer duurt dan je had gehoopt.
 • Doorzettingsvermogen is key. Hier hoort ook consistentie bij. Als jij met geloof in je doel en een duidelijke waarom je doel wilt halen is doorzettingsvermogen en consistentie in je werk vereist.
 • Je waarom weten. Dit is een van de belangrijkste. Feitelijk hoeft niemand goed te keuren wat jij doet. Het is jouw doel en jij doet het om redenen jij hebt.

Gecombineerd in een businessmodel

Misschien handig om er een praktisch voorbeeld bij te geven. Ik gebruik hiervoor affiliate marketing. Een businessmodel dat ik zelf toepas. Als je hiermee start om geld te verdienen heb je alle factoren nodig. Ik zal ze toelichten:

 • Geloof dat je een website maken zonder kennis of ervaring en succesvol kunt worden (de Affiliate Marketing Revolutie helpt je hierin)
 • Hoop hebben en houden dat je je eerste commissie scoort. Bij de een gebeurd dit snel, bij jou misschien langzaam. Geeft niet op!
 • Doorzettingsvermogen en consistentie komen terug in het blijven publiceren van artikelen. Wekelijks actief werken aan je website helpt enorm.
 • Je waarom? Je wilt geld verdienen, liefst passief. Dit lukt alleen door te beginnen en deze criteria beet te pakken.

Weten wanneer je moet stoppen om all-in te gaan

Toen ik begon met online ondernemen kwam er een wereld aan mogelijkheden op me af. Internet biedt je meer dan je kan bedenken. Dit was mijn valkuil in het begin. Ik hapte op teveel businessmodellen zoals dropshipping, daytrading, handelen en affiliate marketing. Ik dacht dat ik het prima kon combineren met elkaar en ik vond veel leuk. Maar door veel leuk te vinden en te doen, ga je nergens all-in op.

1 ding verwachtte ik niet, dat door alles aan te pakken je eigenlijk niks echt goed aanpakt. Overal zat vooruitgang in, maar ik werd er niet gelukkiger van. Dit doet heel veel met je mindset want je denkt goed bezig te zijn, maar je werkt jezelf tegen. Op een zeker moment besloot ik dat te stoppen met alles en deed ik 2 dingen:

1. Een goed gesprek met een coach/ondernemer

Het eerste was dat ik deed was spreken met een ondernemer die ik als coach zag. Iemand die al veel verder was als mij en waar ik veel van kon leren. Ik kon mijn verhaal prima uitleggen, ik wist precies waar ik mee bezig was, maar ik vond het zeker niet allemaal even leuk. Mij werd geadviseerd lange termijn te gaan denken. Wat wilde ik, van wat ik nu deed, over 10 jaar nog doen.

Pfoe.. dat was een goede en ook zo voor de hand liggend. Ik was opgeslokt in mijn drijfveren om te ondernemen, dat ik vergat waarom ik het deed. Ik gaf vooral gas. Van de 3 eerder genoemde modellen bleef affiliate marketing over. Inmiddels is daar weer iets bijgekomen, maar wel iets waarvan ik weet dat ik het over 10 jaar nog doe en dicht bij mijn principes ligt.

Moraal hiervan: een goed objectief gesprek laat je vaak totaal anders naar jezelf kijken en laat je weer even landen. Je kan weer vooruit met een fris gezicht.

1. Schrijven en bewust nadenken

Het tweede wat ik ging doen en moest doen was schrijven en bewust denken. Schrijven hield in dat ik opschreef waar ik mee bezig was en hier alle voor- en nadelen van in kaart bracht. Zo kwam ik er achter dat mijn lange termijn visie overeen kwam met wat ik opschreef. Tegelijkertijd ordende dit mijn gedachten meer.

Op dit punt was voor mij steeds helderder dat ik all-in moest gaan op 1 of maximaal 2 modellen. Maar wel modellen die mij dreven, waar ik energie van kreeg en ik over 10 jaar nog zou doen.

Bewust worden van mindset verandering

Tussen de regels door kun je al lezen dat het bij mij lang niet allemaal vanzelf ging. Het tegenovergestelde eerder. Maar door in contact te komen met de juiste mensen (mensen die jou begrijpen en veel meer ervaring hebben dan jij) en de eerder genoemde factoren (hoop, geloof, doorzettingsvermogen) voor ogen houden brengen je waar je heen wilt.

Een deel van dit proces is ook dat je je bewust wordt van je mindset verandering. Dit is een mooi proces, want je ziet groei van jezelf. Je gaat anders leren denken, anders naar dingen kijken en dingen anders ervaren. Voorbeelden van bewust minderset verandering voor mij waren en zijn:

 • Veel minder mijn mening geven en oordelen, zeker als er niet om gevraagd wordt. Soms maakt het niet uit wat jij er van vindt, dring je mening dus niet op
 • Minder tv kijken en meer Youtube video’s, podcasts en boeken bekijken, luisteren en lezen
 • Meer mensen opzoeken die gelijkgestemd zijn of verder dan jij. Deze kom je vanzelf tegen. Hier tegenover stond dat ik figuurlijk afscheid nam van vrienden die niet echt verder gingen.
 • Bewuster omgaan met mijn leven: meditatie, lezen, sporten, gezond eten, focus op de toekomst. Hoe cliché dit ook klinkt, het werkt!
 • Egoïstischer worden. Het viel me op dat dit me best veel heeft gebracht. Twee voorbeelden: ik prioriteerde de zaken die voor mij dagelijks belangrijk waren als 1 en alles wat daarna kwam als 2. Zo werd sporten voor mij belangrijk en dit deed ik wanneer ik wilde, niet wanneer mijn agenda het toeliet. Ook reageerde ik minder direct op appjes, mailtjes of belletjes (afhankelijk van wie). Maar als het kon wachten, liet ik het even rusten.

Sta open voor verandering en nieuwe impulsen

Mindset veranderen is voor mij dus ook eyeopener geweest dankzij boeken en een coach/ondernemer Mijn advies naar jou zou dan ook zijn om open te staan voor verandering en nieuwe impulsen. Mindset veranderen is namelijk niet iets voor even, maar iets voor je hele leven. Je wordt er een nieuw en beter persoon door.

Een van de redenen dat weinig mensen knopen doorhakken, er echt voor gaan of terughoudend zijn is:

 • Gebrek aan zelfvertrouwen of geloof
 • Bang voor het onbekende
 • Teveel twijfelen aan de stap die ze willen maken
 • Veel kijken naar het succes, maar zelf niet de stap maken om het succes te vinden

Een ding is zeker, je weet nooit alles en je leert iets uit elke situatie, van elk persoon en uit het ondernemen van actie. Wil je verandering, zorg voor verandering en dit kan heel klein beginnen. Je hoeft ook geen grote stappen te nemen voor groot resultaat. Het belangrijkste is dat je ergens begint en van daaruit verder bouwt.

Een hele goede manier om laagdrempelig te beginnen is onderstaand e-book. Ik heb deze zelf gelezen en raad hem je daarom ook aan. Niet voor niks heet het boek: wordt de best versie van jezelf. Dit verdien je namelijk. Neem deze stap en bedank jezelf later. Veel succes!

puur mindset academy

Ontdek nu dit resultaatgerichte mindset boek vol eyeopeners en direct toepastbare mndset hacks!

Direct naar het e-book!

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *