Mijn allergrootste inzichten in online ondernemen

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Online ondernemen, ik ben er fan van! Ik heb zowel fysieke ondernemingen gehad, waarin ik uurtje ruilde voor geld en ”buiten” aan het werk was en dat ik nu online onderneem. Persoonlijk vind ik het een wereld van verschil, met zeker niet alleen maar voordelen. Online ondernemen moet enerzijds een beetje in je zitten en je moet er voor open staan.

Kijken we naar de mogelijkheden en kansen online, dan zijn er al snel veel meer als wanneer je fysiek bezig moet zijn. Online leeft in het nu, kan snel gaan, maar wordt ook vaak onderschat. Omdat ik nu al een paar jaar ervaring heb, wil ik graag de grootste inzichten van online ondernemen met je delen. Het gaat namelijk lang niet altijd zoals je denkt.

Hoe ik met online ondernemen ben begonnen

Zoals je kan lezen heb ik voordat ik online begon meerdere ondernemingen gehad, allemaal grotendeels offline. Ik was onderweg, bij mensen thuis, op kantoor of elders. Ik vond wat ik deed superleuk en ik voelde echt dat ik aan het ondernemen was, vaker mijn comfortzone uit moest en erop uit moest.

Dat is namelijk ondernemen offline, klanten vinden, je product of dienst in de markt zetten en hiermee mensen helpen. Misschien kort door de bocht, maar daar kwam het op neer.

Door diverse redenen hebben mijn offline bedrijven, waarbij ik ook compagnons heb gehad, geen lange termijn succes gekend. Ze hebben me veel geleerd, meer dan ik ooit van een werkgever had kunnen leren en ik groeide ervan. Nadat mijn laatste onderneming, die gericht was op het 3d inmeten van vastgoed, geen toekomst bleek te hebben moest het roer om.

Een kleine tussenstop

Via een tussenstop terug bij een werkgever, stroomde het bloed als ondernemer nog in me. Alleen wist ik dat de manier zoals ik het eerst deed, niet meer herhaald mocht wordt. Zo kwam ik circa een jaar later vrij onverwacht in een fase waarin ik iemand ontmoette met dezelfde visie: geld verdienen zonder een werkgever nodig te hebben. Echter was hij geen ondernemer maar wel een groot denker. Dit zette mijn gedachte in een stroomversnelling.

Toen kwam online ondernemen op mijn pad

Door de wet van de aantrekkingskracht (je trekt aan waar je in gelooft en van overtuigd bent, je leert het in dit boek) kwam dropshipping op mijn pad. Een verdienmodel waarbij je een webshop start zonder voorraad. Ik besloot die kans te pakken en vanaf dat moment ging het vrij snel. Ik kwam in contact met nieuwe mensen, al was het online, ik verdiepte me in mindset (wie was ik en waarom deed ik wat ik deed) en zo leerde ik een nieuwe kant van mezelf kennen en een nieuwe kant van ondernemen.

Dropshipping is overigens niet gebleven, al heb ik het een paar jaar gedaan. Het paste uiteindelijk niet helemaal bij mij, maar wat er toen gebeurde vertel ik je in de inzichten die ik nu benoem.

Grootste inzichten van online ondernemen

Hoe leuk online ondernemen ook mag zijn (misschien ben ik bevooroordeeld), alles heeft zijn voor- en nadelen. De belangrijkste noem ik hieronder

Geld verdienen via internet

Een van de bekendste voordelen van online ondernemen is het grotere gemak van online geld verdienen. Internet biedt een schat aan mogelijkheden om binnen afzienbare tijd een verdienmodel in te richten. Je hoeft vaak niet eens achter klanten aan, zolang je je ideale klant maar voor ogen hebt. Door middel van adverteren kan je ze gerichter dan ook benaderen, of je laat klanten jou organisch vinden doordat je weet waar je klant op zoekt.

Bekende voorvoorbeelden hiervoor zijn:

  • Affiliate marketing waarbij je producten promoot via artikelen op je website die organisch verkeer via Google genereert.
  • Youtube Cash Cows waarbij je je eigen Youtube kanaal of kanalen beheert zonder je gezicht te laten zien
  • Dropshipping waarbij je een webshop beheert zonder dat je hiervoor voorraad hebt
  • Online coaching waar je als coach andere mensen helpt met waar jij goed in bent en een ander kan helpen

Veel van deze methodes om online geld te verdienen zijn opgezet in een tijd van dagen of weken en kunnen binnen weken of maanden al een fulltime salaris opleveren. Ook zijn ze met de juiste strategie prima voor de lange termijn, schaalbaar en bieden ze jou de mogelijkheid om financiële vrijheid te behalen.

Vrijheid in tijd

Als je ervoor kiest om online ondernemer te worden, creëer je vaak een situatie waarin je kunt werken waar jij wilt. Internet is immers locatie onafhankelijk. Elke vorm van inkomen die ik hierboven beschreef kan locatie onafhankelijk uitgevoerd worden. Dit maakt dat je geld kan verdienen vanuit de plek die jij kiest.

Vaak is het zelfs zo dat bepaalde verdienmodellen zoals affiliate marketing en Youtube altijd aan staan als ze eenmaal draaien. Ze werken dag en nacht voor je. Geld verdienen terwijl je slaap wordt hiermee realiteit. Dit maakt dat je voor jezelf meer vrijheid in tijd creëert wat vaak de ultieme droom is van online ondernemers, naast financiële onafhankelijkheid.

Je traint je mindset en groeit als persoon

Dit is tevens een bruggetje naar een van de nadelen, als ondernemer en zeker online, ben je op jezelf aangewezen. De een kan hier beter mee omgaan als de ander. Niet voor niks zijn veel mensen die ondernemen ook met hun mindset bezig. Ze kijken verder, moeten obstakels overwinnen en willen groeien. Als werknemer heb je hier vaak minder mee. Je hebt namelijk je collega’s, je werk en daar is prima.

Je hebt geen 9-5 meer

Tenzij je hier zelf voor kiest, heb je geen 9-5 baan meer. Je kan letterlijk werken wanneer je wilt. Ben je een ochtendmens of avondmens? Je kan je werkuren of ontspanuren indelen zoals jij wilt. Je hoeft niet in te klokken, geen files in te rijden of een sleur te ervaren. Dit heb je zelf in de hand als je onderneemt.

Financieel onafhankelijkheid is dichterbij

Laten we eerlijk zijn, weinig mensen zijn financieel onafhankelijk en doen wat ze willen, wanneer ze dat willen, met wie ze dat willen omdat ze bij een werkgever werken. Zelfs topmannen of directeuren verdienen dan wel goed, hebben het goed, ze hebben nog steeds een baan.

Online ondernemen biedt 100% de kans om binnen 1-5 jaar volledig financieel vrij te leven. In feite is dit al mogelijk als je passieve inkomsten je uitgaven dekken, ik heb het over het absoluut wegnemen van zorgen om geld. Dat je weet dat het blijft binnen komen terwijl jij je mooist leven leidt. Lijkt jou dit wel wat? verdiep je eens in affiliate marketing via deze training. Dan kom je erachter waarom ik zo enthousiast ben.

Je bent op jezelf aangewezen

Net al even kort benoemd, als online ondernemer kan je genoeg mensen ontmoeten, samenwerkingen aangaan en teamverbanden vormen. Als jij een kantoorsfeer belangrijk vindt en dagelijks graag je vaste collega’s om je heen hebt en een bakje koffie doet, kan dit best tegenvallen. Je moet namelijk op eigen benen leren staan. Je bent op jezelf aangewezen. Je kan je leven wel zo indelen als jij wilt, maar het initiatief ligt bij jou.

Geen vaste kantoorruimte

Ook al kan dit wel, je hebt geen vaste kantoorruimte nodig. Alle standaard spullen die elk groot kantoor of bedrijf heeft, worden overbodig. Als online ondernemer heb je feitelijk alleen een internetverbinding en een laptop nodig. Alles wat jij erbij wilt kan je erbij creëren. Een eigen kantoor (kan ook in of aan huis) is dus een optie, maar ook een flexibel kantoor huren.

Alle opties liggen open, maar tegelijkertijd heb je niet meer een vertrouwde kantooromgeving waar je als werknemer zou komen.

Je ontmoet mensen eerder online dan offline

Eerlijk gezegd heb ik met deze af en toe moeite, omdat ik graag met mensen in het echt afspreek en ook nieuwe mensen graag in het echt ontmoet. Online ondernemen voorkomt dit niet, maar vaak zijn de klanten die je hebt of de manier van geld verdienen die je kiest dankzij mensen die online zijn.

Enerzijds heeft online zijn de toekomst, omdat je er alle kanten mee op kan en veel mensen met 1 bericht tegelijkertijd mee kan bereiken en het nog laten lijken als het persoonlijk is (e-mail). Netwerken doe je eerder op georganiseerde events of wanneer je online iemand ontmoet en besluit offline af te spreken.

Dit is per persoon afhankelijk en ook per businessmodel, alleen zal je een bepaalde shift maken. Dit is ook weer een bepaalde mindset die ontwikkeld.

Kiezen wat je gaat doen

Tot slot wil ik een les delen die je als nadeel kan ervaren, maar wat een voordeel kan worden. Zo voel ik dit in ieder geval. Als je online nog niet veel ervaring hebt, kan er veel op je af komen aan mogelijkheden. Mits je dit voor jezelf weet, kan je bepaald verdienmodellen testen. Wat past bij je en wat niet. Het nadeel is dat je dus niet per se direct doet bij je past. Het voordeel is dat je vrij snel iets nieuws kan proberen als je wilt.

Een ding is zeker, online ondernemen heeft een grote toekomst voor zich waarbij bepaalde verdienmodellen blijven groeien en aantrekkelijk blijven. Een ervan is affiliate marketing. Waarom? Klik op de link en je weet het!

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *