Meest interessante crypto’s om te volgen!

4 munten voor in je portfolio

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Welke crypto is het meest interessant en welke crypto gaat stijgen? Een vraag die veel crypto liefhebbers zichzelf afvragen en graag willen weten. Dit komt grotendeels omdat steeds meer mensen lucht krijgen van de kansen in crypto. Daarbij komt dat er met de juiste strategie ook leuk geld in te verdienen is. Hierbij hangt het af of je een actieve of passieve belegger bent en dus trade voor korte termijn of investeert voor lange termijn (HODL).

Vooral als je er in handelt op korte termijn kun je er goed geld in verdienen. Dit komt door de volatiliteit van de munten. De koersen kunnen dagelijks stevig op en neer gaan en daar profiteert een trader van.

Maar zo goed als dat het kan gaan, zo fout kan het ook gaat. Je kan namelijk naar ook zonder pardon veel geld verliezen. Investeer dus alleen in crypto met geld dat je kunt missen én met een juiste aanpak. Daarbij is het handig om te weten waarin je wilt traden of investeren. In dit artikel neem ik je verder mee in interessante coins en leer je een aanpak die jou veel geld op kan leveren. Benieuwd? Lees snel verder!

Welke crypto gaat stijgen?

Dit is een vraag die de gemiddelde cryptoliefhebber bezig houdt. Zeker omdat cryptocurrency een grote opmars maakt en bepaalde munten steeds bekender worden. Alle munten, behalve de bitcoin, zijn altcoins. Alternatieve coins. Allemaal opgericht of gemaakt nadat de bitcoin opgericht werd en potentie liet zien.

Bitcoin wordt ook wel gezien als de standaard in crypto en is marktleider. Dit komt doordat de verwachtingen van de munt en vertrouwen in de munt groot zijn. Veel bedrijven (waaronder die Tesla van Elon Musk) die hier in investeren leveren dit bewijs. Daarnaast is het te zien in de koersbeweging die afgelopen maanden in een opwaartse trend zit.

Kocht je een jaar geleden bitcoin, dan was je inleg nu meer waard. De verwachting is dat deze, met ups en downs, nog flink zal stijgen. Maar bitcoin is niet de enige munt waarmee je geld kan verdienen. Afhankelijk van hoe goed je je erin verdiept, zullen bepaalde altcoins je (zeker op korte termijn) geen windeieren leggen. Hierover vertel ik je nu meer.

crypto munten

Crypto disclaimer

Niet alleen omdat ik geen adviseur ben, maar ook omdat het feitelijk niet mag, is deze informatie geen advies. De munten die besproken worden, worden genoemd omdat de verwachting is dat ze zullen stijgen. 100% zeker is dit alleen nooit. Doe dus altijd je eigen onderzoek voordat je geld investeert in crypto.

Crypto kan net zo hard stijgen als dalen en andersom. Mijn visie is altijd lange termijn, net als dat dit bij affiliate marketing het geval is. Geld verdienen op korte termijn is leuk, maar vergt meer kennis, energie en voor sommigen zelfs stress. Zie het artikel kans of tip.

Bitcoin

Hoe kan het ook anders. In mijn optiek, als je investeert in crypto, dan hoort bitcoin in je portfolio. Het is de meest interessante en meest besproken munt van dit moment. De munt heeft sinds zijn opkomst een enorme groei doorgemaakt en de verwachtingen zijn dat hij dit jaar nog veel verder groeit. Het aantal grote investeerders hierachter zet dit kracht bij.

Wat je vaak ziet is dat als er 1 schaap over de dam is, meerdere schapen volgen. Beeldspraak voor mensen die eerst andere mensen in willen zien stappen en dan pas zelf in actie komen. Enerzijds slim, om te kijken wat een investering doet, maar ook zonde, omdat je niet geniet van groei van de bitcoin en iemand anders wel. Als mensen instappen en dit effect groter wordt, kan de munt zomaar uitgroeien tot boven de $200.000.

Experts zoals Plan B en Madelon Vos zijn personen die ook zeggen dat grote koersdalingen horen bij bitcoin. Een daling van 20-30% is geen uitzondering. Eerder regel. Uitgedrukt in fiat currency praten we dan dan over enorme bedragen (afhankelijk van je investering en waar je bent ingestapt). Investeer daarom alleen geld in crypto dat je kan missen. Schrik ook niet van forse dalingen, dit hoort erbij.

Cardano

Cardan is een cryptomunt die hier nog redelijk onbekend is, maar veel potentie heeft. Vooral in Amerika en Azië is men groot fan van deze altcoin. Dit kan ervoor zorgen dat er ook hier in Nederland snel verandering in zal komen. Op het moment van schrijven is Cardano al flink in waarde gestegen en dit voor een relatief kleine coin.

Omdat de crypto koers ook onderhevig is aan koerswisselingen dankzij nieuws en media, is er binnenkort iets interessants. Cardano kondigde namelijk een grote update aan van haar munt. Deze moet hem nog interessanter maken en dit kan veel met de koers doen. Met een kleine bedrag, kun je dus al veel impact maken op je portfolio.

Stel dat Cardo de komende maanden en jaren meerdere malen over de kop gaat, dan kun je als beginneling behoorlijk geld verdienen. Let hierbij wel op dat je het altijd doet, wetende dat de koers ook kan dalen. Een ander risico is dat de update uitblijft. Wat doet dit dan met de koers? Dit soort dingen blijven altijd een risico die ingecalculeerd moeten worden.

Ethereum

Na bitcoin is Etherium de grootste altcoin op dit moment volgens coinmarketcap. Zonder twijfel een veelbelovende munt met ook een eigen blokchain. De kenners zitten met het portfolio naast bitcoin ook zeker in deze altcoin. De verwachtingen zijn namelijk hoog en veelbelovend. Dit komt mede omdat er steeds meer apps beschikbaar komen, welke draaien op de etherium blokchain.

IOTA

IOTA wie? Deze leuke afkorting staat voor Internet Of Things Altcoin. Een mondvol, maar het is een munt én technologie met toekomst. Doordat deze munt de zaken op een andere manier dan normaal doet, komt deze in de kijker. IOTA richt zich namelijk op Internet Of Things. Een technologie die apparaten door middel van internet met elkaar in verbinding brengt.

Deze technologie zal de komende jaren alleen maar sterker worden, omdat ontwikkelingen nou eenmaal doorgaan. Hiermee lijkt IOTA of zijn manier een interessante koers te zijn ingeslagen. Een koers die voor investeerders de moeite waard kan zijn.

Je zal dan ook snel genoeg merken dat als deze technologie aanslaat en doorontwikkeld, dit in de koers van de munt terug te zien is. Op dit moment staat de koers nog laag, dus wie weet een kans.

Jouw crypto selectie maken

Nu je naast de bitcoin ook andere interessante altcoins weet, ben je al een stap verder bij een interessant portfolio. Het is het topje van de ijsberg en ze zijn om meerdere redenen interessant. Er bestaat veel meer altcoins dan deze, maar ze hebben lang niet allemaal hetzelfde interessante profiel. Het komt ook neer op dat bepaalde altcoins gaan opvallen doordat er over gepraat wordt. Dan is een onderzoek naar de coin aan te raden.

Tips die ik je kan meegeven die ik zelf gebruik om altcoins te bekijken zijn als volgt:
Let wel, gebruik de tips vaker om een verband tussen altcoins te zien en wat er over gemeld wordt. Dit maakt de kansen op succes groter.

  • DYOR, Do Your Own Research – Net als dat je onderzoek doet naar het bedrijf en de koers ervan als je in aandelen investeert, raad ik je hetzelfde aan met cryptocurrency. Je moet een bepaald gevoel hebben voordat je erin investeert. Je moet de meerwaarde ervan kennen en weten waarom een bedrijf de altcoin is gestart. Let ook op de actuele koers en hoe de altcoins is in het verleden heeft gedragen. Analyseer dit serieus, voordat je je geld erin steekt. Een goede keuze kun je namelijk alleen maken door goed onderzoek.
  • Nooit laten leiden door emoties – Emoties zijn bij traden en investeren altijd een slechte raadgever. Blijf realistisch en accepteer het feit dat trades soms mislukken of dat de koers niet doet wat jij wilt. Misschien makkelijk gezegd, maar laat je emoties dan geen rol rol spelen. Baal even, maar pak weer door. That’s life. Zeker als je je eigen onderzoek heb gedaan, weet je dat je of goed zit, of met een goed gevoel begon en dus niet gokt. Rationeel denken en geduld zijn belangrijke factoren hierbij.
  • Volg experts met een track record – Iets wat ik graag doe en zeker kan aanraden als het om investeringsvraagstukken gaat, is luisteren naar experts. Niet naar iedereen die van alles roept op social media en claimt er iets vanaf te weten. Experts met een track record weten waar ze het over hebben en hebben vaak een goede reden waar ze informatie delen over een coin of er zelf in zitten. Denk bijvoorbeeld aan Madelon Vos die erg veel over crypto weet en specifiek over bitcoin.
  • Pas op met internet – Een groot deel van DYOR start met internet. Er bestaan talloze groepen, forums en websites waarom je genoeg tips kunt krijgen. Soms zelfs goed bedoelde adviezen. Maar kijk hier mee uit. Lang niet alle tips zijn namelijk van een expert of van een geloofwaardig niveau. Vaak zijn ze zelfs gebaseerd op iemands acties die een positief gevolg hadden en daarover informatie deelt. Wat je ook leest of aan wilt nemen, zet er altijd een vraagteken bij en zoek het ook zelf uit of zoek voor bevestiging bij experts.

Bovenstaande tips geven je een goede basis hoe je te werk te zou moeten gaan om de juist cryptomunten te vinden. Vervolgens kun je beslissen of je er ook in investeert en waarom. Wees je altijd bewust van je acties en dat je je inleg kunt verliezen. Niks is gegarandeerd, maar de kansen liggen er zeker.

Starten met cryptocurrency

Iedereen die een beetje interesse heeft in crypto en er graag geld mee wil verdienen wil die ene vraag beantwoord zien: welke crypto gaat stijgen en waarmee verdient ik geld. Met goed onderzoek en eerder genoemde tips kun je dan al een heel eind komen.

Zekerheden zijn er weinig in crypto, behalve dat je geld kunt verdienen en verliezen. Maar welke verdienmodel geeft jou zekerheden? In theorie geen een. Was het maar zo mooi. Je kan wel voor jezelf zeker maken dat je er alles aan doet om in de juiste munten te investeren, maar houd rekening met de effecten. Zowel positief als negatief en doe het met geld dat je kunt missen.

Veel succes met jouw volgende investering en blijf logisch nadenken. Er gebeurd veel in deze wereld en dat zal het blijven doen, laat je dus niet gek maken. Heb je al een idee met welke crypto te wilt starten, maar weet je niet waar? Via deze link kun je direct, veilig en makkelijk crypto aankopen bij Bitvavo. Nogmaals, veel succes.

bitvavo

Start veilig met crypto op Bitvavo

Koop, verkoop & bewaar crypto op het veiligste, grootste en goedkoopste platform van Nederland

Maak gratis jouw Bitvavo account aan

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *