Alles over Crypto Review – Leren investeren in Bitcoin en Crypto

Gemiddelde leestijd: 27 minuten
alles over crypto logo

In de Alles over Crypto Review ga ik inzoomen op de Crypto Masterclass. Deze Masterclass is gemaakt voor diegene die graag meer willen leren over Bitcoin en cryptocurrency én hoe je hier veilig je weg in vindt. Deze online masterclass is een van de meest complete en populairste cursussen in Nederland en België. Stap voor stap wordt je wegwijs gemaakt in de wereld van cryptocurrency.

Handelen in crypto lijkt op dit moment misschien nog een obstakel voor je of misschien doe je het al maar zonder goede basiskennis. Hoe dan ook is het doen van onderzoek erg belangrijk maar wel met de juiste bronnen. Je moet weten naar wie je kunt luisteren om het juiste leren. Derek Westra en Patrick Suiker zijn op dat gebied ervaren kenners in de cryptowereld. Met ruim 8 jaar ervaring waarvan al weer 4 jaar met hun masterclass, hebben zij de kennis en vaardigheden in huis om jou een veilige start te geven.

Ben jij nu al nieuwsgierig naar de Alles over Crypto Masterclass? Volg dan eenvoudig hun gratis Alles over Crypto webinar. Deelnemers krijgen hier de kans om een leuke korting te claimen op de Crypto Masterclass. Wil jij deze kans niet missen? Onderneem dan actie!

Over Derek Westra en Patrick Suiker

De gezichten achter de Crypto Masterclass zijn Derek en Patrick. Het team is iets groter zoals op de website zult zien, alleen treden Derek en vooral Patrick naar buiten over de cursus. Patrick is een geboren ondernemer. De cryptomunt Litecoin, was de vonk die Patrick meenam in de cryptowereld. Zijn doel is simpel, Nederland voorop laten lopen in de cryptorevolutie. Dit wil hij onder meer bereiken door zijn kennis en ervaring met jou te delen.

Derek heeft een achtergrond in de psychologie achter economie. Ook heeft hij een master in gedragseconomie en speltheorie. Met een moeilijk woord ook wel bekend als Behavioral Game Theory. Tijdens deze studie kwam hij in aanraking met crypto. Als gedragseconoom is crypto dan bij uitstek een interessant onderwerp. Derek heeft er zijn passie en werk van gemaakt en is naast gedragseconoom ook professioneel Crypto Trader.

Derek Westra Patrick Suiker

Wat is de Alles over Crypto Masterclass precies?

De Crypto Masterclass is een online cursus waarin je van alles leert over cryptocurrency. Je leert dus wat Bitcoin en andere crypto’s zijn, waar ze vandaag komen en wat jij er mee zou kunnen. Je leert hoe je er veilig (met kennis) in kunt investeren. In de Masterclass wordt je stap voor stap meegenomen in deze wereld. Een zeer interessante cursus als je net begint en er alles over wilt weten.

De Masterclass bestaat uit een paar onderdelen en is gemaakt met als basis: het leren begrijpen cryptocurrency. Na het volgen van alle masterclasses ben je op de hoogte van wat Bitcoin en andere crypto’s zijn. Ook kun je er naar handelen op dat moment, omdat je over deze kennis gaat beschikken.

Inhoud van de Crypto Masterclass

Module 1 – Inleiding in het geld van de toekomst

In de eerste module van de Crypto Masterclass stappen we in de digitale wereld van crypto en gaan we op ontdekkingsreis. Je start met het vergroten van je basiskennis door een theorieles waarbij je kennis tussentijds ook wordt getest. Ik ken geen cursussen tot nu toe die je tussendoor ook een test laten afnemen. Ik vind het een voordeel omdat er wordt gekeken of je de uitleg daadwerkelijk snapt.

Deze manier van leren heeft zichzelf ook bewezen. Er geld namelijk een slagingspercentage van 70%. Dit is hoog en komt doordat je echt door de stof heen gaat in plaats van de stof te ‘screenen’. Niet geheel toevallig is het slagingspercentage voor de quiz ”crypto beveiligen” bijna 100%! Dit komt waarschijnlijk omdat mensen hier veel waarde aan hechten, en terecht!.

Het is een beetje taai hoofdstuk met veel theorie, een grote crypto begrippenlijst (erg handig!) en je wordt meegenomen in de geschiedenis van crypto. In totaal beslaat deze module 7 hoofdstukken en 15 lessen van de ontwikkeling van geld tot de blockchain.

Module 2 – Je eerste cryptocurrency

Van theorie naar de praktijk. In deze module ga je leren hoe je crypto aankoopt en waar precies. Dit kan al vanaf 1 euro, dus je drempel is laag. Automatisch leer je hierdoor meer over handelsplatformen en welke eigenschappen elk handelsplatform heeft. Dit platform heb je nodig om crypto’s te kopen en verkopen, maar je kunt er ook koersen zien.

Mocht je weinig ervaring met een handelsplatform of crypto kopen, er wordt stap voor stap uitgelegd welke route je moet bewandelen. Moeilijk is het zeker niet, maar je wilt het wel goed doen en goed aanleren.

Deze module gaat verder in over het crypto portfolio. In dit portfolio worden de 10 beste munten van dit moment doorgenomen. Deze top 10 wordt aangepast zodra nodig en samengesteld door Patrick en Derek op basis van macro economische ontwikkelingen. Met een mooi woord noemen zij dit de crypto parels.

Een van de handelsplatformen die in de top 3 staat om crypto te kopen en verkopen is Bitvavo. Wil jij hier meer over dit platform weten? Lees dan hier mijn Bitvavo Review. Wil jij direct starten op Bitvavo, dan kun je via deze link een GRATIS account aanmaken en betaal over de eerst €1000,- geen transactiekosten.

Module 3 – Leren van fouten

Je leert en groeit het beste door fouten te maken én om ze vervolgens niet meer te maken. Precies dat ga je in deze cursus krijgen. Patrick en Derek zijn niet gekomen waar ze nu zijn door een vlekkeloze samenwerking en foutloze wandeling door de cryptowereld. Om jou te behoeden voor hun gemaakte fouten leer je in deze module alle valkuilen. Welke beginnersfouten hebben zij gemaakt en welke fouten hebben ze geld gekost. Je kunt ze maar beter weten, zodat je weet op welk moment je welke keuze moet maken.

Module 4 – Je crypto beveiligen

Omdat crypto niet bij een bank wordt bewaard, maar op jouw eigen wallet (je digitale portemonnee) moet deze beveiligd worden. Deze module behandelt wat een crypto wallet precies is (makkelijker dan je denkt), hoe je je crypto op een wallet zet en het verschil tussen bepaalde wallets.

De beveiliging is belangrijk omdat je niet wilt dat anderen bij jouw cryptovaluta kunnen. Mocht de koers namelijk erg gunstig liggen, dan kun je zomaar je investering keer 10 laten gaan. 1000 euro is dan ineens 10.000 euro en dus is jouw vermogen gegroeid. Je hoeft deze beveiliging alleen maar in te stellen en niet zelf te regelen. Dit gaat met behulp van een wachtwoord en een 2-weg authenticatie. Bij de meeste platformen, zoals LiteBit en Bitvavo wordt je hier direct toe verplicht en is dit onderdeel van het aanmeldproces. Zo zit je vanaf je eerste investering direct goed.

Module 5 – Winst uitkeren

Je hebt toe nu toe geleerd hoe je Bitcoin en/of andere crypto’s kunt kopen, kunt beveiligen en wat de theorie erachter is. Belangrijk is ook om te weten hoe je je gemaakte winst uitkeert. Of je nu elke week een deel hievan uit je wallet haalt, of deze tot in lengte van jaren laat staan maakt niet uit. Het is belangrijk om te weten hoe je als het moment daar is, je geld veilig uit je wallet haalt.

Je leert in deze module hoe je dit doet, hoelang het kan duren en wanneer je dit kunt doen.

Module 6 – Initial Coin Offerings (ICO’s)

Mogelijk heb je er wel eens van gehoord, een ICO. Dit is een soort crypto versie van crowdfunding. Je kunt als investeerder tokens kopen van een blockchain startup. Als deze startup succesvol is, kunnen je coins meer waard worden. In deze module wordt in goed te begrijpen taal uitgelegd wat een ICO precies is en hoe je hier als je dit wilt aan mee kunt doen.

Ook leer je alles over STO’s en het verschil tussen bepaalde tokens. In feite leer je hoe je met crypto investeert in bedrijven die zelf nieuwe crypto’s op de markt brengen. Zeker als je nog maar kort bekend bent cryptocurrency, is deze module nieuw, maar zeker interessant om je in te verdiepen. Na afloop kun je een quiz doen om te kijken of je de materie begrijpt.

Module 7 – Een passief inkomen uit crypto

Een teken dat de cursus actief is en up-to-date wordt gehouden bewijst deze module. Hieraan wordt namelijk gewerkt, omdat dit het ultieme doel is. Passief inkomen uit crypto. Maar om dit te verdienen, moet eerste de kennis erover goed zitten. Daar is dan ook eerst de aandacht naar uit gegaan. Ik ben erg benieuwd! Zodra deze module er is, laat ik het weten.

Module 8 – Trends in cryptocurrency

Het mooie en krachtige van cryptocurrency is dat het net als andere macro-economische gebeurtenissen, onderhavig is aan trends. Zowel positief als negatief. Wie de geschiedenis ervan kent, kan de toekomst voorspellen. Deze module legt je uit je hoe trends kunt vinden en lezen. Het is een nieuwe module, maar ik zou bijna zeggen, de belangrijkste van allemaal.

Crypto kopen en verkopen is namelijk een handeling op een bepaald moment. Dat moment ligt binnen een trend. Jouw aankoop wordt dus gedaan op een bepaald koersniveau. Als jij weet wanneer je het beste in kunt stappen kan dit letterlijk veel geld waard zijn.

Patrick en Derek nemen je hier niet alleen mee in welke trends je kunt volgen, maar ook naar welke munten je hierbij kunt kijken. Zo kun je een divers portfolio opbouwen (als je dit wilt). Twee tools waarmee je leert werken zijn Metamask en Uniswap.

Een winnende mindset

Ook hier ontkom je er niet aan. Het trainen van jouw mindset. Als het om geld gaat, gaat het vaak ook om emotie. Ga je geld investeren, dan zit daar een emotie aan vast. Het is van belang dat je deze onder controle hebt om rationaal en niet emotioneel te handelen. Een winnende mindset zoals ze het hier noemen klinkt makkelijker dan je denkt. Maar kennis alleen is niet genoeg.

Je leert in deze module trucjes en technieken die ervoor zorgen dat je op de juiste momenten weet hoe je moet handelen. Emoties spelen dan mogelijk een rol, maar hebben niet de overhand. Let wel, deze module is zo belangrijk, dat er 6,5 uur aan training is om jouw in te laten zien dat veilig en winstgevend handelen in crypto niet vanzelf gaat.

crypto masterclass mindset

Het eindexamen

Een cursus met een eindexamen? Jazeker! Eerlijk gezegd vind ik dit ook verrassend goed. Het is een cursus, bomvol informatie en de kans dat je alles in 1x onthoud is gering. Dat geeft niks, want je kunt altijd op eigen tempo terugkijken wat je terug wilt kijken. Maar een goede test is wel om te kijken wat er is blijven hangen. Met 60 vragen wordt getest hoe goed je hebt opgelet en waar je staat ten opzichte van toen je begon.

Crypto Masterclass extra’s

Alsof de inhoud en de waarde van de Crypto Masterclass nog niet genoeg is, zijn er enkele bonussen aan toegevoegd. Producten die je er gratis bij krijgt na aanschaf van de cursus. Hieronder bespreek ik wat je kunt verwachten.

The Zone Community

Als je de Crypto Masterclass koopt is niks zo waardevol als kennis en ervaringen delen met gelijkgestemden. Daarom kom je na aankoop terecht in de online Crypto Community, genaamd ”The Zone”. Hier heb je de mogelijkheid om te netwerken, vragen te stellen en nog meer te leren. Het is een actieve community waar wekelijks door beginners en experts veel waarde wordt gedeeld.

De Bitcoin bijbel (e-book)

Dit e-book is een alles-in-1 gids die bijna onmisbaar is als je wilt beginnen in crypto. Het handboek is praktisch te gebruiken naast de cursus en zit vol met nuttige informatie.

bitcoin bijbel

Cryptocurrency kopen en verkopen op het juiste moment

Dit crypto e-book geeft antwoordt op vragen zoals:

 • Wanneer kan ik het ”beste” cryptocurrency’s kopen?

 • In welke crypto’s kan ik het beste investeren?

 • Wanneer is het beste koop- en verkoopmoment?

 • Met welke bedrag kan ik starten en wat kan ik verwachten?

Cryptotips voor beginners

Het derde crypto e-book zit vol met tips voor beginners en beginnersfouten die je niet meer hoeft te maken, maar wel van leert. Het doel van dit boek is dan ook om jou te behoeden voor eerder gemaakte fouten.

Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

Leer aan de hand van tips van Patrick en Derek hoe jij zoveel mogelijk rendement uit je investering kunt halen.

Bitcoin & Belasting in Nederland en België

Ga goed voorbereidt aan de slag en weet wat je te wachten staat als je leuk geld gaat verdienen. In dit e-book, ook wel bekend als de Bitcoin belastinggids, staat een schat informatie verzameld van diverse crypto experts.

Cryptocurrency begrippenlijst

Als je aan iets nieuws begint, dan kom je nog wel eens onbekende namen en begrippen tegen. Om te voorkomen dat je naast de masterclass moet gaan googelen, is de begrippenlijst gemaakt. Een erg handig naslagwerk. Zeker als je de Crypto begrippen nog niet allemaal weet. Alles wat jij moet weten, staat hierin.

Het Crypto Portfolio (Crypto Parels)

In Crypto Parels vindt je beste munten die de meeste groeipotentie hebben op dit moment. Dit kunnen grote en bekende munten zijn zoals de Bitcoin, maar ook kleinere munten. Dit portfolio is up-to-date en weerspiegeld het portfolio van crypto experts Patrick en Derek.

Crypto Mastermap

Tot slot is er de Crypto Mastermap. Hierin vindt je alle e-books , sheets en checklists van de Crypto Masterclass samengevoegd terug.

Crypto Masterclass producten

Is de Alles over Crypto Masterclass geschikt voor jou?

Ben jij benieuwd of deze Crypto Masterclass bij jou past? Onderstaand heb ik enkele punten genoteerd, herken jij je er in minimaal 4, dan is de cursus zeker interessant.

 • Je weet nog niet waar je moet beginnen met investeren

 • Jij hebt geen/weinig verstand van crypto en wilt meer weten over cryptomunten en blockchain

 • Je kan het extra geld dat je kunt verdienen goed gebruiken, je wilt investeren in iets wat (veel) geld kan opleveren

 • Een goede en volgbare uitleg in de Nederlandse taal.

 • Je bent nieuwsgierig, is Bitcoin te vertrouwen?

 • Bang om geld te verliezen maar je wilt wel starten met beleggen.

 • Je wilt leren van ervaren mensen met een trackrecord

Plus- en minpunten uit de Alles over Crypto Masterclass

Na het volgen van de Crypto Masterclass zijn er zowel plus- als minpunten naar boven gekomen. Dit kenmerkt ook een cursus, want een 100% score zonder verbeterpunten is te mooi om waar te zijn. Mijn basiskennis in crypto was wel aanwezig dacht ik. Ik ben er al een tijdje mee bezig, maar deze cursus was geen overbodige luxe. Mijn plus- en minpunten:

 • Je krijgt heel veel waardevolle informatie in de vorm van video’s, e-books en tekst over de cryptocurrency

 • Je krijgt alle e-books bomvol praktische informatie over cryptomunten, koersen en meer. Deze zijn een goede aanvulling op de cursus zelf.

 • De Crypto Masterclass is voor jong en oud en tijdens de cursus wordt je stap voor stap geleerd hoe je kunt handelen in crypto

 • Er zitten testen in de cursus waarbij je je eigen kennis kunt meten. Zo weet je of je kennis snel oppakt of beter even terug kan

 • Alles is te leren en te volgen op jouw tempo, het is jouw leerproces en er zit geen tijd aan geboden

 • Een goede prijs/kwaliteit verhouding. De cursus is niet goedkoop, maar de informatie is zeer uitgebreid en biedt je alles wat je nodig hebt

 • Het is een van de populairste crypto cursussen in Nederland en België

 • Doordat je erg veel waardevolle informatie krijgt kan de cursus overweldigend zijn. Houdt het behapbaar voor jezelf

 • Ben je geen lezer, dan ga je dit wel leren. De cursus bevat naast video, ook veel leesmateriaal

 • Het is geen ”get rich quick” cursus. De focus is lange termijn met korte termijn acties. Korte termijn kun je zeker geld verdienen, maar dit is niet het doel

Kosten Alles over Crypto Masterclass

Zoals in de pluspunten vermeld is de prijs versus de kwaliteit on point. De cursus kost €1997,-. Een investering die je alleen maakt als je echt door wilt gaan met crypto, hier alles van wilt weten en het wilt leren van de juiste mensen met ervaring. De prijs is niet voor niets stevig, zo wordt er namelijk een drempel gevormd om mensen in de cursus te krijgen die gemotiveerd en vastbesloten zijn.

De hoeveelheid content, die up-to-date wordt gehouden (wat ook wel moet voor deze prijs), is veel, waardevol en concreet. Over alles is gedacht.

Mocht de cursus toch niet bij je passen, dan heb je binnen 14 dagen het recht om je geld zonder uitleg terug te vragen. Bij aankoop ontvang je ook 20% korting op de transactiekosten bij Binance en krijg je gratis bonussen meegeleverd.

Wil je kans maken op 50% korting? Als jij de GRATIS online crypto training volgt van Alles over Crypto, krijg je ook nog eens de kans op de cursus 1-malig met 50% korting aan te schaffen. Je betaald op dat moment geen €1997,- maar €997,-.

Mijn conclusie

Met deze uitgebreide review heb ik je hopelijk een stuk wijzer gemaakt over de volledige inhoud van de Crypto Masterclass. Voor mij is dit de meest complete en daarmee grootste cursus op de Nederlandse en Belgische markt. Ik geef toe dat de hoeveelheid informatie veel is om te verwerken, maar je kunt alles op eigen tempo volgen.

Het allerbelangrijkste voor mij toen ik meer wilde weten over crypto, is om het van de juiste mensen te leren. Maar wie zijn dit? Ik vond een hoop op internet, maar tevens weet je dan niet wat je krijgt, leest en of het waar is. Van Patrick en Derek weet ik inmiddels dat het ervaringsdeskundigen zijn. Ze hebben bewijs in de vorm van een cursus, maar ook met positieve reviews en andere mensen die ik er positief over gesproken heb.

De cursus was voor mij niet direct een no-brainer, immers kostte hij genoeg. Maar, ik wilde met een 14 dagen niet goed geld terug garantie zeker weten dat dit zo was. Voor dit bedrag verwacht je namelijk veel. Je leert datgene wat je nodig hebt. Maar, je moet het ook ervaren om het te begrijpen en te zien.

Tip: probeer niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Wil je met gerust hart en bewezen methode de cryptowereld in, dan kan ik deze cursus gerust aanraden. Al is het alleen maar om 14 dagen te kijken of het bij jouw past. Je hebt dan 2 mentoren waardoor je goed voorbereidt op pad gaat.

crypto cursus

Wil jij alles leren over crypto in een allesomvattende masterclass?

Stap vandaag nog in en maak kans op 50% korting!

Starten met de Crypto Masterclass
Alles over Crypto Masterclass
Alles over Crypto Masterclass

Beoordeling door Leon,

25 jan 2021
5

Ook al had ik mijn bedenkingen bij de prijs, achteraf gezien was de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Het was voor mij een investering in mijzelf en mijn toekomst. Ik volg Bitcoin en crypto en ik wilde er veel meer vanaf weten, maar wel gericht. Deze masterclass overtrof mij in hoeveelheid gerichte informatie. Ik weet nu goed waarin ik investeer en waar ik rekening mee moet houden. Erg tevreden dus!

Gerelateerde artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Wil je me laten weten wat je er van vond door hieronder je reactie achter te laten?
Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *