Kenmerken van ondernemend gedrag die goud geld opleveren

Gemiddelde leestijd: 14 minuten

Ondernemend gedrag, wat is dat nou eigenlijk? Hoe gedraag je je als je ondernemend gedrag vertoond en ben je hier zelf eigenlijk wel bewust van. Voor mij is ondernemend gedrag sinds dat ik ben afgestuurd een soort rode draad in mijn leven geworden. Ik stond er alleen nooit zo bij stil. Ik voelde me nooit pur sang ondernemer, maar ook geen werknemer.

Geen makkelijke combinatie als je wel voor een werkgever werkt. Echter zat dit gedrag er bij mij al vroeg in dankzij mijn vader. Een man die, ook al werkte hij voor een werkgever, alle vrijheid kreeg om zijn werk te doen. Dit kreeg ik al vroeg mee en ik hield ervan. Bij mij heeft dat in de loop van de tijd veel belletjes laten rinkelen en balletjes laten rollen. Daarom heb ik goede en interessante tips voor je die je ook nog eens geld opleveren. Lees daarom zeker even verder.

Ondernemend gedrag is een kracht

Misschien een beetje een vage titel, maar (zeker achteraf) besef ik me dat mijn ondernemende gedrag een zegen en een kracht is geworden. Dit kwam bij mij vooral terug in:

 • Altijd iets willen doen
 • Niet goed stil kunnen zitten
 • Niet het nut inzien van een avondje bankhangen als je ook iets kan leren of nuttig kan maken
 • Graag willen leren
 • Verder kijken naar mijn toekomst en niet leven met de dag
 • Moeite hebben om een avondje door te halen, omdat ik wilde trainen de volgende dag
 • Mezelf niet langer dan 2 jaar kunnen inzetten voor een werkgever (ik zag kansen)
 • Willen werken op eigen tijden

Je leest er er misschien niet direct vanaf, maar ik voelde me altijd in beweging. Ik zocht graag dingen uit, was met mijn leven bezig en wilde me graag ontwikkelen. Dit uitte zich bij werkgevers die ik had in een leergierige jongen die van aanpakken wist. Maar na verloop van tijd (vaak na een jaar) voelde ik mezelf gevoeliger worden voor de dingen die op de werkvloer niet konden.

Leven als ondernemer en werknemer

Denk aan simpele dingen zoals pauzes op vaste tijden, even naar buiten (maar) op vaste tijden, werken op vaste tijden en dit dag in dag uit. Ik kon merken dat ik soms nog geen pauze wilde en door wilde werken of dat pauzes voor mij op een ander moment veel beter uitkwamen. Het is zomaar een klein maar herkenbaar voorbeeld. Ik ging kansen zien in mijn privé leven die de ondernemer in me naar buiten brachten en dit stond haaks op mijn werk.

 • Ik zag hoe ik ook mijn eigen geld kon gaan verdienen
 • Mensen die een onderneming opzetten en hun eigen tijd bepaalde vond ik boeiend
 • Meer geld verdienen dan ik deed en hier zelf verantwoordelijk voor zijn was mogelijk
 • Nieuwe mensen ontmoeten vond ik fijn

Slecht enkele voorbeelden die wel omschreven dat ik kansen zag. Alleen wist ik niet goed wist wat ik er mee kon. Dit was een van de redenen dat ik lange tijd heb gedacht hoe ik het aan moest pakken om daadwerkelijk ondernemer te worden en niet alleen ondernemend gedrag te hebben. Het zat me in de weg, hoe mooi het ook kan zijn. Echter moet je een keer een knoop doorhakken.

Ondernemend gedrag dat geld oplevert

Iets waar ik ooit op gewezen ben is dat ondernemend gedrag niet hetzelfde is als ondernemer zijn. Dit zijn 2 grote verschillen. Echter biedt het hebben van ondernemend gedrag veel kansen voor mensen die besluiten ondernemer te worden. Vaak zie je die niet alleen terug in hoe iemand leven positief verandert omdat ze ruimte krijgen ze ze zochten maar ook de financiële beloning kan veel groter zijn dat je tot dan toe had.

Precies dit ervaarde ik toen ik besloot ondernemer te worden. Er kwamen dingen op mijn pad die zowel eng waren als spannend en zowel nieuw als bekend. Het heeft vanaf dat moment een wereld voor me geopend. Misschien zit jij ook in zo een situatie, of wil je graag weten hoe je kan omgaan met ondernemend gedrag. Daarom enkele tips en inzichten.

Je mindset en manier van denken

Onbewust zit je met ondernemend gedrag vaak al in een ondernemende mindset. Doorpakken, actief zijn, kansen zien, gezond leven zijn hier tekenen van. Niet voor iedereen, maar vaak zie je een verschil met mensen die totaal niet ondernemend zijn.

Toen ik meer wilde doen met dit gedrag en echt ondernemer werd, gebeurde er in de loop van de tijd best veel. Ik voelde me namelijk vrij, maar tegelijkertijd kwam het nu ook allemaal op mij aan. Ik onderging een mindset shift waaraan ik nog steeds bezig ben en die nooit zal stoppen. Een geweldig gevoel om te groeien en je manier van denken te herkennen en bepaalde zaken echt te kunnen doen volgens je eigen visie en opvatting.

Al snel begon ik boeken te lezen zoals Master Your Mindset en Think and Grow Rich. Ik begon me verder te verdiepen in voorbeelden waar ik tegenop keek. Maar ook keek ik serieuzer naar mezelf, waar ik heen wilde en hoe ik dit allemaal moest aanpakken.

mindset-map

Je doelen, je dromen en je wensen

Een van de grote voordelen die ik vrijwel direct mocht ervaren toen ik ondernemer werd, was om mijn doelen, dromen en wensen in kaart te brengen en na te jagen. De jaren voordat ik ondernemer werd maar wel ondernemend gedrag had, voelde ik me niet altijd happy. dit kwam grotendeels doordat ik niet volledig kon gaan voor wat echt zou willen.

Ik was nog niet bewust genoeg bezig met zaken waar ik vandaag de dag veel mee bezig ben zoals mindset, boeken lezen, geld, zelfontwikkeling, omgaan met de juiste mensen, lange termijn denken en bouwen aan je eigen leven.

Echter voel je dat iets op een bepaald moment anders moet. Ik hoorde het van een succesvol ondernemer die toevallig ook mijn buurvrouw was, maar ook van familie. Onbewust ging ik minder lekker in mijn vel zitten. Ik had een gejaagd leven en leefde zeker nog zoals ik wilde.

Op zo een moment wordt het tijd om te kijken naar jezelf en te kijken waar je staat, waar je heen wilt en wat hiervoor nodig is. Klinkt misschien makkelijk, maar wat is je alternatief? Mindset coaching hierin hielp enorm. Het helpt je namelijk relativeren waar je mee bezig bent door iemand die de weg al goed kent.

Voelen dat er meer is dan wat je nu doet

Als ik voor mezelf spreek is voelen dat er meer is dan wat je nu doet, een groot kenmerk van ondernemend gedrag. Je wilt niet snel opgeven, je zoekt dingen uit, je bent bent bezig en je bent geen bankzitter elke avond of een kroegtijger die zijn vaste zitplaats heeft.

Dit was ik in ieder geval niet. Mijn omslagpunt was dat ik buiten de gewone uren voor werk, sport en prive, druk bezig was met het uizoeken van wat ik wilde of wat er nog meer was. Dit ging in het begin alle kanten op, omdat je zoekende bent naar raakvlakken.

Zo dacht ik mezelf van de ene hoek in de andere. Doorslaggevende factoren voor mij waren gesprekken met familie (om te kijken hoe zij mij zagen veranderen), meerdere gesprekken met een ondernemer en LinkedIn waar ik veel actiever mee omging.

Er is zoveel te ontdekken

Feit is dat er zoveel meer is dan wat we nu vandaag de dag doen. Wat je ook doet, er is meer. Op elk gebied, niet alleen financieel, ligt er een wereld aan onze voeten. Soms denken we al ver te zijn, het al gemaakt te hebben en het ideale leven te leiden. Als je echter ondernemed gedrag in je hebt, is er altijd een nieuwe weg die je wilt verkennen. Dat zit nou eenmaal in je.

Mits je hier gehoor aan geeft is dat een gave als je het mij vraagt. Iets bijzonder wat je moet koesteren en gebruiken. Mij bracht het tot nu veel en tegelijkertijd kom ik nog maar net kijken. Omdat ik open sta voor veel zaken die mij interesseren, zie ik de mogelijkheden en kansen die ik nog kan pakken.

Een lange termijn visie helpt hierbij enorm. Waar jij nu ook werkt of wat je ook doet, een korte termijn visie is funest als je grote dingen wil bereiken. Je kijkt niet verder dan nodig is. Wie lange termijn durft te denken en handelen en geloof heeft in zichzelf, kan veel bereiken. Dat heb ik zelf tot nu toe wel ervaren.

Online geld verdienen als ondernemer

Als je ondernemend gedrag herkent of in je hebt, ben je een ondernemend type. Je bent nog geen ondernemer als in dat je een eigen bedrijf hebt. Misschien heb je deze ambitie helemaal niet en dat is niet erg.

Toch wil ik benoemd hebben, dat als je deze ambitie wel hebt of deze uitzoekt, je beloningen er ook naar kunnen zijn. Dit vertelde ik je eerder al. Jij bepaald namelijk de grens van jouw inkomen en je agenda. In deze tijd is het starten van een eigen bedrijf best makkelijk. Zeker een online bedrijf. Ondernemer zijn biedt je in dat opzicht veel kansen, je kan namelijk online geld verdienen.

Gouden verdienmodellen van deze tijd, die ik zelf ook toepas zijn affiliate marketing en Youtube Cash Cows. Klik gerust op de linkjes om er meer over te lezen in mijn artikelen. Ze bieden je grote kansen om laagdrempelig te starten met een leuk verdienmodel om op lange termijn goud geld mee te verdienen. Alleen al vanwege deze kansen is het een feit dat ondernemend gedrag je ver kan brengen.

Alles begint bij het trainen van je mindset

Ondernemend gedrag is op veel manieren interpreteerbaar. Wat in mijn ogen aan de basis staat van ondernemend gedrag als je er iets mee wilt doen, zoals geld verdienen of een beter leven leiden, is mindset. Mindset is jouw manier van denken en handelen van dag tot dag en jaar tot jaar. De meeste geweldige zaken kunnen voortkomen uit het ontwikkelen van een growth mindset.

Mijn tip aan jou is om ondernemend gedrag te omarmen te kijken wat je er mee kunt doen. Een goede manier om hiermee te beginnen is het lezen van boeken of het praten met een mindset coach. Vaak brengen zij ideeen in jou naar boven waar je zelf nog op zou komen of niet voor zou durven gaan. Precies dat is wat voor jou straks het verschil kan maken om goud geld te verdienen of het leven te leiden waar je tot nu toe van droomde.

puur mindset academy

Gebruik ondernemend gedrag en leer hoe je de beste van jezelf wordt en veel geld kan verdienen!  

Ontdek jouw kansen

Meest recente artikelen

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *