Verdien extra inkomen met een online bijbaan!

7 effectieve manieren voor direct resultaat!

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Een online bijbaan is ideaal voor het verdienen van extra inkomen. Hiervoor biedt internet veel kansen en je kunt in veel gevallen snel van start. Als je maar weet waar je moet zoeken en waar je goed in bent. Niet alleen zijn er verschillende platforms waar je jouw diensten kan aanbieden, ook kun je je nuttig maken door jezelf te presenteren in social media groepen.

De kracht van internet maakt het mogelijk om jouw kennis en ervaring efficiënt in te zetten voor andere mensen. Zie het al freelancen. In tegenstellig tot een werkgever, kun je online veel meer mensen bereiken. Ook kun je goed testen wat je kan verdienen en hoe uniek jouw dienst is.

Kortom, er liggen genoeg kansen als je extra geld wilt verdienen met internet. Wat je nodig hebt is weten waar je klant zit en weten wat je kunt bieden. Vervolgens is het vraag en aanbod die samenkomen. Benieuwd waar je kan beginnen? Lees snel verder!

Online bijbaan stappenplan

Voordat we gelijk in de mogelijkheden duiken, raad ik je aan te kijken naar je wat je nu kan. Wat doe je nu al waar je anderen mee kunt helpen en waar ben je goed in. Het is namelijk veel makkelijker om iets wat je al goed kan direct te gebruiken, dan iets te gaan leren en daarna te hopen dat er mensen interesse in hebben.

Ga dit eerst bij jezelf na en schrijf uit waar je sterke en je zwakke punten liggen. Bijvoorbeeld grafisch ontwerp, teksten schrijven, product omschrijvingen maken, advertenties maken, webshop of websites optimaliseren, coaching etc. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus kijk gericht naar wat jij wil en kan bieden.

Als je weet waar je goed in bent en dit zijn vast en zeker meerdere dingen, kun je op internet een onderzoek doen waar vraag naar is. Hier gaan we nu een dieper op in.

Mogelijkheden via platforms

Hieronder bespreek ik een aantal mogelijkheden om online geld te verdienen die je direct kunt testen.

Zoeken via Google

Google is een groot platform waar je in korte tijd een schat aan mogelijkheden kan vinden. Denk aan vacaturebanken voor online werk, forums met actieve leden en websites waar je je profiel achter kan laten waar mensen op zoeken. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet, zie je alleen al op het zoekwoord ”online bijbaan” 100+ mogelijkheden waar je naar kunt kijken en op onderzoek uit kunt.

De ene keer is dit voor een specifieke online opdracht voor 1 werkgever, maar het kan ook een marketing bureau zijn die tekstschrijvers zoekt voor hun klanten. En dan heb ik het alleen nog maar over deze zoekterm. Een beetje creatief speuren op Google kan je daarom best ver brengen als je een online bijbaan via internet zoekt.

google online bijbaan

Fiverr

Fiverr is een online marktplaats waar je je gratis kan aanmelden als je diensten zoekt of wilt aanbieden. Vraag en aanbod komt hier heel gericht bij elkaar. Het is een goed werkend platform voor freelancers die hun diensten over de hele wereld aanbieden.

Je kunt hier een profiel aanmaken en aangeven waar jij goed in bent. Zie het als een soort digitaal CV. Fiverr is ook een platform waarmee je kunt groeien. Als je er net op begint heb je nog geen reviews die mensen voor je kunnen achterlaten en ook nog geen status (dit is een niveau dat je haalt als veel goede reviews krijgt). Je kunt zo groeien van ”new seller” tot ”top rated seller” en dus meer geld vragen.

fiverr freelance

Zoals je ziet is het platform in het Engels en internationaal georiënteerd. Je kunt dus klanten krijgen uit Nederland maar ook daarbuiten. Hoe beter de kwaliteit van je werk en hoe meer klanten een goede review over je schrijven, hoe meer werk je kan krijgen. Ik zie Fiverr persoonlijk wel als een korte termijn opdrachten platform. Ik maak er ook gebruik van en doe dit vaak voor 1-malige of periodieke kleinere opdrachten. Voor grotere en serieuzere samenwerkingen heb ik het Upwork.

Upwork

Upwork is de professionelere versie van Fiverr en voor een online bijbaan geschikt voor lange termijn. Althans zo zie ik het meer. Op Upwork kun je ook je profiel maken en beschrijven wat je sterke punten zijn. Zie het ook als een digitaal CV. Alleen zijn de mensen die jou zoeken via Upwork vaak serieuzer, hebben meer budget en zoeken iemand voor een langere termijn. Dit is direct ook het voordeel van dit platform.

Als mensen zoeken op profielen die matchen aan die van jouw, wordt je automatisch getoond. Jouw online pitch is dan je CV. Stel jij bent goed in maken van advertenties, dan krijgen mensen die hierop zoeken een lijst een mensen die voldoen aan deze criteria voldoen. Hier zitten vaak ook lagere profielen tussen van mensen die ”overal” op gevonden willen worden. Dit zie je ook al snel terug. Vaak zijn dit mensen uit bijvoorbeeld de Filippijnen.

Ben jij goed in iets specifieks, laat dit dan duidelijk naar voren komen. Je mag het mooier maken dan het is, maar laat liever zien hoe goed jij bent in 1 ding dan dat je goed bent in van alles en eigenlijk de boot mist. Specifiek gevonden worden brengt je verder dan een algemeen profiel met Upwork. Ook hier heb je te maken met een internationale markt.

upwork post

Zoals je hierboven ziet, kijken mensen het eerst naar je staat van dienst en vervolgens naar je inhoud. Hier zie je gelijk dan Luis $65,- per uur vraagt, al $80.000,- verdient heeft en 100% succes rate heeft bij wat hij voor andere klanten doet. Met andere woorden, hij is een top rated seller en komt daarmee betrouwbaar over.

Facebook

Een platform waar je iets meer geluk mee moet hebben is Facebook. Op dit platform kun je vrij eenvoudig lid en bevriend worden met uiteenlopende groepen en mensen. Het grote voordeel is dat je direct contact kunt maken met mensen. Stel dat jij goed ben in e-commerce gerelateerde werkzaamheden of graag helpt met klantenservice, dan hoef je alleen maar een goed bericht op te stellen en te posten in een groep.

De kans is erg groot dat er dan mensen op reageren en meer willen weten. Met een direct bericht kun je dan heel snel iemand helpen.

Linkedin

Linkedin is een sterk forum om jezelf zakelijk te profileren. Mocht je nog geen account hebben, dan raad ik je zeker aan er hier een te maken. Op Linkedin zijn de mensen vaak zakelijker en serieuzer en het platform is in vergelijking met Facebook nog redelijk onontdekt. Zodra je hier een goed profiel hebt opgebouwd, kun je gaan netwerken.

Netwerken kan erg interessant zijn en mijn ervaring is dat mensen bereidwillig zijn om je verder te helpen. Zo kun je regelmatig een post doen als je werk zoekt, maar ook laten zien dat je goed bent in wat je doet met voorbeelden. Reageren en interacties aangaan met andere mensen gaat ook fijn, je bouwt snel een netwerk op en zo kan je serieuze klanten aantrekken.

Linkedin Premium, een betaalde optie geeft je ook de mogelijkheid om gericht berichten naar iemand zijn inbox te sturen. Dit moet je er wel voor over hebben, maar het voordeel is dat je gericht kunt zoeken naar mensen die mogelijk een klant van je kunnen zijn.

Freelancer.nl

Freelancer.nl is een soort combinatie van Fiverr en Upwork maar dan in Nederland. Je kunt hier gratis je profiel maken. Vergelijk dit wederom met een digitaal CV, je laat dus zien wat jij in huis hebt. Hoe duidelijker je bent over wie je bent en wat je kunt, hoe sneller je gekozen wordt.

Vervolgens kun je kiezen of je een gratis of betaald account wilt en kun je gevonden worden door mensen die een Freelancer nodig hebben. Ook kun je zelf actief op zoek gaan, want opdrachtgevers plaatsen hier regelmatig opdrachten. Zie jij dus een interessante opdracht, dan kun je hier op reageren.

Heb je een opdracht binnen en is deze afgerond, dan kun je om feedback vragen. Dit kan vanuit je account. op die manier kun je je profiel versterken. Je kunt op dit netwerk ook meer vrienden maken. Je kunt namelijk andere professionals uitnodigen. Als ze jou accepteren, krijg jij ook toegang tot hun netwerk. Dit lijkt een beetje op Linkedin,

Textbroker

Tot slot hebben we Textbroker. Textbroker is zoals de naam al zegt specifiek opgericht voor mensen die teksten kunnen schrijven. Bijvoorbeeld voor websites. Het is de marktleider in het schrijven of laten schrijven van hoogwaardige en unieke content. Aan de hand van klantvereisten kunnen hier SEO-schrijfopdrachten uitbesteed worden.

Op Textbroker kun je je gratis aanmelden. Dus ben jij een geboren (SEO) tekstschrijver, dan is dit platform een aanrader voor een online bijbaan of misschien wel een fulltime kans. Je hebt hier namelijk toegang tot honderden opdrachten.

Aan de slag met je online bijbaan!

In dit artikel heb ik je effectieve manieren laten zien die jou direct een online bijbaan kunnen opleveren. Afhankelijk van je wensen, kennis, ervaring en situatie raad ik je aan eerst te bedenken wat je echt wilt en waar je goed in bent. Bekijk vervolgens ook de platforms die je mogelijk nog niet kent.

De meest directe en laagdrempelige manier is het zoeken van kansen via Facebook. Hier heb je waarschijnlijk al een account op en dus kunt je zoeken naar groepen en je vraag daar uitzetten. Een voorbeeld is een Dropship groep. Hier zijn dagelijks mensen actief en veel van hen zijn altijd wel op zoek naar copywriters, product omschrijvingen, klantenservice, webshop beheer etc.

Ik wens je veel succes met het vinden van jou online bijbaan. Laat het me zeker weten als je er een hebt gevonden of of als je vragen hebt.

Nog een tip: lijkt het jou interessant om te gaan bloggen of is dit al een van je sterke kanten? Dan is het ”Ik wil bloggen e-book‘ een leuke start om je schrijfkunsten naar een nieuw level te tillen! Dit is hét e-book onder bloggers en zelfs leerzaam met jarenlange ervaring. Enjoy!

Lees meer

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *