Online geld verdienen als student!

De slimste en goedkoopste manier om te starten!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
online geld verdienen als student

Online geld verdienen als student? Ik kan me niet voorstellen dat je nee zou zeggen! In mijn studietijd die alweer even achter me ligt had ik graag geweten wat jij nu gaat leren. Als student zijnde kan het lastig zijn om rond te komen van de maandelijkse studiebijlage en je bijbaantje(s). Vaak is je geld eerder op dan je wilt of moet je te zuinig doen met wat je hebt.

Zeker als je huur moet betalen, een leuke vriendengroep hebt, misschien een vriendin of een duurdere hobby. Niks komt voor niks. Zou het dan niet fijn zijn om al tijdens je studie online je geld te verdienen? Sterker nog, zou je online je geld willen verdienen op een manier die alleen maar meer geld oplevert? Ook na je studietijd. Want je kosten houden niet op, deze worden alleen maar groter of meer.

Na je studie is er tegenwoordig meer mogelijk dan alleen een vast baan zoeken. De een wil graag op wereldreis, de ander gaat ondernemen. En misschien ga je toch naar een werkgever. Niks is tegenwoordig meer vanzelfsprekend. Hoe fijn zou het dan zijn als je een verdienmodel opbouwt dat tijdens je studie al geld oplevert en na je studie nog veel meer,

Klinkt een groeiend verdienmodel waar je uiteindelijk zelf weinig aan hoeft te doen, maar wel passief inkomen oplevert interessant? Lees dan verder!

Inhoudsopgave

Wat de meeste studenten fout doen

Hoewel ik het nog niet van je verwacht, speelt mindset een grote rol als het gaat om hoe je als student geld verdient. Even uitgaande dat je nu op een bepaalde manier geld verdient. We zijn snel geneigd om te kijken naar bijbaantjes om de hoek of hoppen van de ene baan naar de andere. Natuurlijk levert dit geld op, maar het is ook een korte termijn manier van verdienen en denken.

Een bijbaan levert namelijk aan het eind van de maand direct geld op, wat je waarschijnlijk ook grotendeels direct uitgeeft. Als je slim bent spaar je een beetje of investeer je het zelfs, maar dit is niet veel. Je steekt op die manier veel uren in een baan die je op lange termijn niet aanhoudt, niks mee opbouwt en weinig geld oplevert. Hier doe je op zich niks mis, want het levert geld op, maar het kan slimmer.

Je wilt wat als student en je houdt van een gezelligheid, omgaan met je vrienden en genieten van je studententijd. Had ik ook. Je werk lijkt echter een manier van ”snel” geld verdienen. Snel is het echter niet, en heel veel verdien je op termijn ook niet. Hoe het wel kan en hoe jij echt iets kan opbouwen? Dat vertel ik je nu.

Dé methode voor studenten

Een beetje persoons- en studieafhankelijk, maar gemiddeld gezien heb je als student niet veel geld te besteden, af en toe heb je tijd en vaak genoeg heb je dingen aan je hoofd. Aangezien een studie gemiddeld 4 jaar duurt, heb je voldoende tijd in het vooruitzicht om online een inkomen op te bouwen. Iedereen kan wel een half uurtje per dag vrijmaken en het maakt niet uit waar en wanneer dit is.

Een online verdienmodel dat hier prima in past is affiliate marketing. Ook al ben ik geen student meer, ik verdien hier wel geld mee. Passief zelfs. Affiliate marketing komt neer op het promoten van producten of diensten van iemand anders. Je hebt dus zelf geen producten of diensten nodig. Promoten betekent dat jij via een website of via social media bijvoorbeeld een product laat zien of bespreekt. Als iemand hier interesse in heeft en besluit het product te kopen, verdien jij commissie.

online geld verdienen student focus

Internet wordt je vriend

Zo makkelijk als dat het klinkt is het ook. Dat is de kracht van een affiliate marketing namelijk. Elke dag shoppen talloze mensen online of struinen het internet af op zoek naar producten, diensten, koopjes etc. De een zoekt een wasmachine, de ander een laptop en weer een ander een cursus of verzekering. Dit loopt erg uiteen en dat maakt het super interessant voor jou.

Omdat de online wereld snel groeit en steeds meer mensen online shoppen, onderzoeken en vergelijken, kun jij hier slim gebruik van maken. Zeker als student. Het enige wat jij hoeft te doen is te zorgen dat mensen bij jou promotie komen en op jouw affiliate link klikken.

Hoe je producten promoot

Producten kun je het makkelijkst promoten met een website, die overigens ook vrij snel gebouwd kan worden. Hier heb je geen ervaring of kennis voor nodig. Ik had het ook niet en toch lukte me dit in enkele dagen. Een website is namelijk een manier om veel over producten te kunnen vertellen. Dit kan in de vorm van blogs, vergelijkingen, ervaringen, video’s etc.

Als je consistent aan een website bouwt, groeit je website ook en komen er ook steeds meer bezoekers via Google naartoe. Je groeit dus organisch en niet betaald. Hoe meer jij aan je website bouwt, hoe meer en sneller resultaten zullen komen.

Een andere techniek die goed kan werken is via Social Media. Dit is wel meer afhankelijk van hoe groot jouw following is. Heb jij bijvoorbeeld een kanaal van 10.000 volgers of meer en zijn ze trouw, dan kun je hier iets mee doen. Denk aan het promoten van een product waar je fan van bent. Of laten zien waar jij mee bezig bent en anderen enthousiast maken hierover. Je kunt dan zowel in je story als in je biografie je affiliate link plaatsen.

Affiliate marketing stappenplan

Affiliate marketing netwerken

Affiliate netwerken zijn websites waar je talloze affiliate producten kunt vinden om te promoten. Bekende netwerken in Nederland zijn Paypro, Daisycon, Bol.com en Coolblue. Hier vindt je zowel fysieke als digitale producten die goed scoren en aanzienlijke commissies kunnen opleveren. Elk product heeft zijn voor- en nadelen en niet alles zal bij je passen. Daarom is het ook aan te raden om te starten met producten waar je interesses liggen en waar je na je studie ook mee verder wilt en kunt.

Grote en wederkerende commissies

Het leuke aan affiliate marketing is dat je er in het begin even moeite voor moet doen, maar al snel de vruchten ervan plukt. Zoals eerder gezegd is het afhankelijk van wat je promoot, maar commissies kunnen uiteenlopen van €1-€500,- per sale. Ga maar na hoe snel je dan aan een leuke online en passief inkomen kunt komen.

Persoonlijk vind ik de wederkerende commissies het leukst en meest interessant. Dit zijn commissies van bezoekers die succesvol via mijn affiliate link een product of dienst hebben aangeschaft. Zolang zij dit product of de dienst blijven gebruiken en ook actie blijven ondernemen, blijf ik commissies ontvangen. Deze commissies zijn vaak wel iets kleiner, maar keren maandelijks terug zonder dat ik er iets voor hoeft te doen.

Een goed voorbeeld van een een interessante wederkerende commissie is Bitvavo. Cryptoliefhebbers weten nu wat ik bedoel. Mocht je het niet weten wat Bitvavo is, lees dan hier mijn Bitvavo review. Het komt er op neer dat ik een percentage van crypto transactiekosten ontvang van elke bezoeker die via mijn link een account op Bitvavo aanmaakt en daar handelt. Dus als iemand dagelijks actief handelt, zie ik dat terug in commissies. Of beter gezegd, bitcoin.

Starten met Affiliate Marketing

Nu je een interessante manier weet om online passief geld te verdienen is de volgende stap: actie ondernemen. Ook al is het model makkelijk, ermee starten heeft wat haken en ogen als je niet weet hoe je op de juiste manier start. Waarschijnlijk moet je nog leren wat affiliate marketing precies inhoudt in de praktijk en hoe je het snel en efficiënt inzet.

Zoals ik ook heb ondervonden kent ook dit model dus een klein leercurve. Als student zal je dit wel herkennen, alles wat nieuw is, is even wennen. Tot je het onder de knie hebt! Simpele dingen die erg belangrijk zijn om te leren zijn nicheonderzoek (waarmee start je?), het opzetten van je website, aanmelden bij affiliate netwerken en vindbaar worden in Google. Allemaal goed te doen als je er even voor gaat zitten.

Hoe ik begon en wat ik jou aanraad

Ik begon met een cursus die een goede en brede basis bied om te starten in affiliate marketing. Dit is de Affiliate Marketing Revolutie. In deze online cursus kan je in korte tijd alles leren om binnen een week al online te zijn met je product. Alles wat je hiervoor moet doen wordt van A-Z uitgelegd. Je kan letterlijk meekijken met de expert op dit gebied: Jacko Meijaard. Ik ben nog steeds tevreden met mijn beslissing en zou het de cursus weer kopen. Puur omdat het rendement erop groot is.

De cursus aanschaf is ook geen rib uit je lijf. Een avondje gezelligheid kost je een stuk meer. Voor slechts €47,- heb jij alles in handen om vandaag nog te starten. Verder heb je voor een €10-20,- een domein en hosting. Een inschrijving van de Kamer van Koophandel is nog niet direct nodig. Dit is pas raadzaam als je er echt geld mee gaat verdienen. Voor €50,- kun je je inschrijven, maar deze kosten worden dan alweer gedekt door je commissies.

Waarom affiliate marketing bij jou als student past

  • Lage opstartkosten (cursus en hosting in het begin)
  • Niet afhankelijk van adverteren, klantenservice, blokkades of andere belemmeringen
  • Je kunt eraan werken wanneer het jou uitkomt
  • Je kunt hoge én wederkerende commissies ontvangen
  • Het is toekomstbestendig en levert je maand na maand meer geld op

Conclusie online geld verdienen als student

Kijk naar de gemiddelde studietijd en wat je daarna gaat doen, is het starten van affiliate marketing relatief snel en vooral slim geld verdienen. Als je dit een beetje serieus aanpakt en leert van de juiste persoon (Jacko Meijaard in dit geval), kun je binnen 3 maanden je eerste commissie al pakken. Dit betekent dat je er binnen een jaar al volwaardig passief inkomen uit zou kunnen halen.

Kijken we naar beschikbare tijd, dan is affiliate marketing ook een goede fit. Je bent namelijk nergens van afhankelijk. Het enige wat je moet doen is wekelijks een blog online zetten of in ieder geval zorgen dat je website wekelijks van content voorzien wordt. Affiliate marketing kun je overal toepassen en hangt alleen van jou af. Je kunt er uiteindelijk goed mee verdienen, zeker als je het kunt combineren met bijvoorbeeld social media.

Kortom, er zijn genoeg redenen om zelf ook als affiliate te starten en om te kijken of het bij jou past. Voor slechts €47,- weet je dit en je hebt 14 dagen bedenktijd. Je hebt je leven lang toegang tot een goede cursus, coach en super waardevolle community.

affiliatie marketing revolutie

Ontdek nu het ultieme online verdienmodel met affiliate marketing!

Het complete stappenplan waarin je mee kijkt over de schouders van een expert

Direct naar de kortingspagina!

Gerelateerde berichten

Leon
Ben jij net als ik fan van online ondernemen & online geld verdienen, wil je er graag meer over leren of ben je al bezig, maar wil je graag een nieuwe inkomstenbron opbouwen? Op dit blog vertel ik je alles over de mogelijkheden van online geld verdienen en hoe jij financiële onafhankelijk kan creëren! Ik ben Leon, online ondernemer en via geldisgoed.nl neem ik je mee in een wereld die mijn wereld zeer positief heeft veranderd. Benieuwd naar meer? Laat een reactie voor me achter of kijk even rond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "cookies toestaan" om je de best mogelijke browse-ervaring te geven. Als je deze website blijft gebruiken zonder je cookie-instellingen te wijzigen of als je hieronder op "Accepteren" klikt, stemt je hiermee in.

Sluiten